Niciun caz pozitiv la infecţia cu SARS-CoV-2 la persoanele care s-au testat la cerere la DSP Suceava în ultimele 5 zile

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Dinu Florin Sadean, a declarat pentru NewsBucovina că începând din data de 14 iulie şi până în cursul dimineţii de ieri au fost testate la cerere, pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, un număr de 54 de persoane.

El a spus că în urma efectuării analizelor în laboratorul instituţiei, rezultatele testelor moleculare pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus au fost negative pentru toate aceste persoane testate la cerere.

Comitetul Director al DSP Suceava a decis, marţi, că testele făcute la cerere pentru infecţia cu SARS-CoV-2 vor fi efectuate contra cost, iar tariful a fost stabilit la 248 de lei.

DSP Suceava este unul din cele patru centre din judeţ unde se pot face teste la infecţia cu SARS-CoV-2 din judeţ.

Instituţia a început să facă teste la cerere din data de 14 iulie, iar în Comitetul Director s-a stabilit suma de 248 de lei pentru acest test, în care sunt incluse cheltuielile aferente.

DSP Suceava poate face circa 30 de teste pe zi la cerere.

Rezultatul testului molecular pentru infecţia cu Covid-19 va fi comunicat în 24 până la 48 de ore de la momentul testării.

Măsura a fost luată pentru a veni în sprijinul sucevenilor care doresc să călătorească în ţări în care, pentru a intra, cetăţenii români trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu virusul care provoacă boala Covid-19. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: