Anul trecut

Amenzi de 880.000 de lei pentru încălcarea legislaţiei de mediu

> Comisarii de mediu suceveni au suspendat activitatea a 14 agenţi economici, în trei situaţii sancţiunea complementară constând în suspendarea actelor de reglementare

În anul 2019, nu mai puţin de 921 de inspecţii a avut personalul specializat al Comisariatului Judeţean Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu, faţă de cele 865 din planul de control, cu o depăşire de 6,5%.

Comisarul-şef Adriana Iordache informează că, între acestea, 105 au fost inspecţii planificate în domeniul poluării industriale, iar 105 în cel al biosecurităţii şi ariilor naturale protejate.

„Inspecţiile realizate au avut ca prioritate verificarea respectării obligaţiilor legale în vigoare din punct de vedere al protecţiei mediului, a actelor de reglementare deţinute, dar şi a ducerii la îndeplinire a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare” a declarat comisarul-şef. Diferenţa de 532 de controale s-a încadrat în categoria acţiunilor neplanificate, 194 fiind desfăşurate în baza sesizărilor primite pe adresa instituţiei sucevene, iar 14 fiind urmare a autosesizării comisarilor de mediu. Încă 57 de controale au fost dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu, iar 16 au vizat ducerea la îndeplinire a măsurilor impuse. Nu în cele din urmă, 230 de acţiuni de control au fost desfăşurate conform protocoalelor încheiate în acest sens cu instituţii abilitate din judeţul nostru, zece inspecţii fiind de investigare a unor incidente sau accidente cu impact asupra mediului, iar trei în scopul identificării unor noi obiective. Conform Adrianei Iordache, controalele efectuate în anul 2019 de lucrătorii Comisariatului Judeţean Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu s-au concretizat în 214 sancţiuni contravenţionale principale, dintre care 118 avertismente şi 96 de amenzi în valoare totală de 880.000 de lei. Pe fondul încălcării prevederilor actelor normative referitoare la protecţia mediului, în 14 cazuri comisarii de mediu au dispus suspendarea activităţii agenţilor economici verificaţi, în trei situaţii sancţiunea complementară constând în suspendarea actelor de reglementare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: