Şeful promoţiei 2020 a Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare”

Absolventul Lucian-Ioan Neamţu, de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, a fost desemnat şeful promoţiei 2020 „General Ioan Emanoil Florescu”, cu media 9,80. Elevul ştefănist a promovat examenul de bacalaureat cu media 9,88, obţinând note de 10 la matematică şi fizică.

Şeful de promoţie s-a stabilit după susţinerea examenului de bacalaureat, în funcţie de media obţinută la acest examen şi media generală pe ani de studiu. Lucian este din Târgu-Neamţ, județul Neamţ, a fost admis în colegiu cu media 9,62 şi a continuat seria reuşitelor şcolare obţinute pe parcursul celor patru ani de studiu. Printre premiile şi distincţiile din palmaresul elevului ştefănist se numără locul al III-lea la Concursul interjudeţean de matematică Memorialul „Ştefan Dârţu” şi menţiune la faza judeţeană a Olimpiadei Naţionale de Matematică şi a Olimpiadei Naţionale de Lingvistică.

În contextul reuşitei sale, Lucian a precizat: „Titlul de «şef de promoţie» reprezintă rezultatul muncii desfăşurate pe parcursul anilor de liceu. Această reuşită îmi dă încredere în viitor şi îmi demonstrează faptul că nimic în viaţă nu este imposibil. Colegiul militar a fost un pilon important în formarea mea ca viitor ofiţer, iar pe această cale le mulţumesc cadrelor militare şi profesorilor pentru răbdarea şi dedicarea de care au dat dovadă. Pentru mine şi colegii mei, clasa a XII-a a fost o adevărată încercare şi de aceea ţin să îi felicit pe toţi absolvenţii pentru dăruire şi seriozitate. Nu în ultimul rând, le mulţumesc părinţilor mei pentru toată susţinerea şi le promit că voi da mereu totul pentru a le demonstra că sacrificiul lor nu a fost în zadar”.

Întrebată despre reuşita elevului său, prof. diriginta Cătălina Gulii a menţionat: „Să vorbesc despre Lucian Neamţu înseamnă să vorbesc despre seriozitate, bun-simţ, pregătire intensă şi zilnică. Înseamnă să vorbesc despre calităţi de lider. Aflat în competiţie cu colegi de valoare a reuşit să fie cel mai bun. Fiecare profesor diriginte îşi doreşte cât mai mulţi elevi ca el în colectivul pe care îl îndrumă”.

Pregătirea continuă şi responsabilă, începută încă din primii ani de liceu, a constituit premisa rezultatelor remarcabile obţinute de Lucian, care, timp de un an de zile, a avut gradul onorific de elev plutonier adjutant. În cadrul unui colegiu militar, gradul onorific de elev plutonier adjutant reprezintă o mare responsabilitate faţă de ceilalţi elevi, dar şi un exemplu demn de a fi urmat.

Pasiunea pentru matematică şi fizică l-a determinat pe Lucian-Ioan Neamţu, şeful promoţiei 2020 a Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, să îşi îndrepte paşii spre Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” din Bucureşti.

GEORGIANA LUPU

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: