Rezultate de excepţie

Cea mai mică medie de admitere la Colegiul Naţional Militar din Câmpulung Moldovenesc a fost 9,09

> Cea mai mare, 9,99, este a unei eleve din Bucureşti al cărui tată a absolvit colegiul în 2001

Anul acesta, candidaţii admişi la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc au fost ierarhizaţi potrivit mediilor de admitere (80% media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a şi 20% media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a). Astfel, 65 de băieţi şi 55 de fete vor îmbrăca din toamnă uniforma de licean militar. Media cea mai mare a fost obţinută de Maria Alexandra Anton din Bucureşti – 9,99. Tatăl Alexandrei este absolvent al colegiului, promoţia 2001, şi a reprezentat un model pentru viitoarea elevă ştefanistă. Linia de demarcaţie între admişi şi neadmişi s-a trasat sub media 9.09.

Candidaţii care au participat la admiterea în colegiile militare în acest an au fost ierarhizaţi şi repartizaţi computerizat, prin aplicaţia informatică ADLIC, în limita cifrei de şcolarizare aprobată, în ordine strict descrescătoare a mediei de admitere, calculată conform Ordinului ministrului educaţiei naţionale nr. 4948/2019 din 27 august 2019 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020-2021 şi a opţiunilor exprimate.

Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” se înscrie în filiera vocaţională, profilul militar, specializarea matematică-informatică. Admiterea într-o instituţie de învăţământ preuniversitar presupune parcurgerea mai multor etape.

În prima etapă (recrutarea), elevii din clasele a VIII-a trebuie să se prezinte la Biroul de Informare Recrutare, din oraşul reşedinţă al judeţului de domiciliu, pentru întocmirea dosarului de candidat.

Selecţia, conform unei programări prealabile, se desfăşoară la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Câmpulung Moldovenesc. Probele constau în testare psihologică (teste de inteligenţă şi chestionare de personalitate), testarea aptitudinilor fizice (parcurgerea unui traseu utilitar-aplicativ şi alergarea de rezistenţă) şi interviul final de orientare şi evaluare.

Din prisma contextului pandemic declarat la nivel naţional, anul acesta, admiterea în colegiile militare s-a realizat fără susţinerea probei eliminatorii de verificare a cunoştinţelor de matematică şi limba şi literatura română.

 GEORGIANA LUPU; Foto: Arhiva colegiului – Boboci 2019

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: