Deputatul PSD Alexandru Rădulescu:

Guvernul liberal anunţă cu cinism că renunţă la programul „Prima casă”

> Guvernul nedreptăţeşte acum tinerii, după ce pensionarilor nu li se dau garanţii că pensiile vor fi majorate în 2020

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a criticat, marţi, Guvernul PNL, arătând că a venit rândul tinerilor să fie nedreptăţiţi prin anularea programului „Prima casă”, după ce pensionarilor nu li se garantează majorarea pensiilor şi nici plata acestora la timp.

„Pentru PSD sprijinul acordat tinerilor a fost o componentă majoră a guvernării – fapt dovedit prin măsurile luate în acest sens precum creşterea cuantumului alocaţiilor şi burselor, acordarea de gratuităţi pentru transport, manifestări culturale şi sportive, promovarea unor programe guvernamentale” a spus Rădulescu.

El a arătat că între programele de susţinere a tinerilor au fost cel de  acordare a 2.250 lei/lună  angajatorului care angajează tineri absolvenţi, programul Start-Up, prin care tinerii puteau obţine 200.000 lei pentru demararea unei afaceri, respectiv programul „Investeşte în tine”, prin care tinerii puteau împrumuta, cu dobândă suportată de stat, suma de 40.000 lei pentru finanţarea educaţiei şi pregătirii profesionale.

„La acestea se adăuga programul «Prima casă» prin care tinerii puteau să-şi achiziţioneze o locuinţă cu dobândă subvenţionată de stat. Anual cam 30.000 de tineri au reuşit să-şi achiziţioneze o locuinţă prin acest program” a menţionat deputatul social-democrat.

El a adăugat că deşi e cunoscut faptul că tinerii români întâmpină mari dificultăţi în achiziţionarea unei locuinţe, guvernul liberal actual anunţă, cu cinism, că renunţă la acest program.

 Potrivit lui Rădulescu, obţinerea unei locuinţe devine aproape imposibilă pentru tineri, ţinând cont de faptul că singura variantă care le rămâne este un credit bancar clasic.

El subliniază că dobânzile practicate sunt prohibite pentru tineri, fiind mai mari decât cele din ţările de origine ale acestor bănci, ceea ce este încă o dovadă a dublului standard practicat de acestea.

„Aşadar, după categoria vârstnicilor afectaţi prin neplata la timp a pensiilor şi prin neasumarea majorării pensiilor prevăzute pentru 2020, e rândul tinerilor să fie nedreptăţiţi de guvernarea liberală” a conchis Alexandru Rădulescu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: