Primele îmbolnăviri de gripă au fost înregistrate la doi adulţi şi un adolescent

> Ele au necesitat internarea pacienţilor în spital

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Liliana Grădinariu, a declarat că, în sezonul rece 2019 – 2020, în judeţul nostru au fost înregistrate primele trei cazuri de gripă, pacienţii fiind internaţi în spital.

Grădinariu a spus că de la debutul campaniei de vaccinare gratuită şi până în prezent au fost vaccinate antigripal 37.240 de persoane din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Medicul-şef al Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Monica Terteliu, ne-a declarat că în prima săptămână a anului au fost diagnosticaţi cu gripă şi internaţi în spital trei pacienţi, din care doi adulţi şi un adolescent, unul dintre ei fiind din Suceava, iar doi din mediul rural.

Ea a spus că pacienţii au avut o formă uşoară a bolii şi s-au prezentat la spital cu febră, dureri de cap, mialgie, stare generală influenţată de boală, confirmarea diagnosticului realizându-se prin teste rapide.

Medicul a precizat că doi dintre pacienţii trataţi în această secţie au fost deja externaţi, iar al treilea este internat şi se află sub tratament.

Medicul-şef al Secţiei de Boli Infecţioase a subliniat că vaccinarea împotriva gripei reprezintă cea mai bună modalitate de prevenire a îmbolnăvirii, adăugând că nu e prea târziu ca persoanele care încă nu s-au vaccinat antigripal să-şi administreze vaccinul.

Medicul Monica Terteliu a mai spus că nu trebuie neglijate nici măsurile de igienă individuală, respectiv spălatul mâinilor, utilizarea batistelor pentru strănut sau tuse.

Ea a menţionat că pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi gripă, în special, se recomandă persoanelor diagnosticate cu aceste afecţiuni să evite contactul cu alte persoane, dar şi colectivităţile şi aglomeraţiile.

Totodată,  în cazul apariţiei simptomelor de boală se recomandă prezentarea la medic pentru diagnostic şi stabilirea tratamentului adecvat. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: