CJ Suceava alocă încă 12 milioane de lei pentru laboratorul de medicină nucleară de la Spitalul Judeţean Suceava

> Gheorghe Flutur: Facem acest modern centru pentru ca sucevenii să nu mai aştepte jumătate de an la alte centre din ţară. Căutăm finanţare pentru un spital de copii şi un parteneriat pentru un spital de recuperare post-operatorie

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, ieri, la evenimentul prin care Spitalul Judeţean Suceava a lansat

proiectul „Spitalul comunităţii tale”, că săptămâna viitoare CJ Suceava va aloca încă 12 milioane de lei pentru SJU Suceava pentru amenajarea şi dotarea laboratorului de medicină nucleară.

El a spus că acest laborator de medicină nucleară va fi amenajat în spaţiile în care funcţionează acum ambulatoriul integrat, pentru că noul ambulatoriu integrat pe modelul AKH din Viena, cu patru nivele şi cu posibilitatea de internare de zi, va fi dat în folosinţă în luna octombrie.

Preşedintele CJ a spus că doar în acest an administraţia judeţeană a alocat 50 de milioane de lei pentru investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava. El a arătat că toate investiţiile făcute sunt în favoarea pacienţilor.

Potrivit lui Flutur, vor fi achiziţionate echipamente PET-CT şi SPECT-CT pentru laboratorul de medicină nucleară, care este important pentru pacienţii oncologici; astfel, ei nu vor mai fi nevoiţi să aştepte câte şase luni la centre de acest tip din ţară.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a mai declarat că Ministerul Sănătăţii nu a aprobat încă înfiinţarea secţiei de arşi la SJU Suceava, dar că nu se va lăsa şi va continua demersurile.

El a adăugat că se caută formule de finanţare pentru un spital de copii, dar că se poartă discuţii şi pentru un parteneriat public-privat pentru un spital de recuperare post-operatorie, fiind discuţii avansate cu un operator austriac din Graz.

Preşedintele CJ a arătat că la SJU Suceava s-a dublat în 10 ani numărul de intervenţii chirurgicale, de la 5000 în 2009 la 10.000-11.000 în 2019, iar în ceea ce priveşte prezentarea pacienţilor la spital, numărul a crescut de la 47.000 în 2009, la peste 200.000 în 2019.

„Nu avem nevoie de hotărâre de guvern ca să fie recunoscuţi ca spital regional” a spus Flutur, care a arătat că SJU Suceava are deja o activitate de spital regional.

El a spus că Guvernul a promis mai multe spitale regionale în ţară, dar că a constatat că e doar „ceartă politică”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: