Pasiunea pentru pictura icoanelor, într-o expoziţie

Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava a fost gazda unui eveniment de excepţie, joi, 13 decembrie, ocazionat de prăznuirea sfântului ocrotitor.

A fost vorba despre vernisajul expoziţiei de icoane „Sfântul Mitropolit Dosoftei”, unde au fost prezentate zeci de lucrări realizate de elevii seminarului, în parteneriat cu elevi de la CSEI „Sf. Andrei” din Gura Humorului şi tineri din parohia „Sf. Cuvioasa Parascheva” Molid, coordonaţi de prof. Livia Teodora Ţebrean.

În cadrul expoziţiei au fost prezentate şi lucrările premiate la concursul interjudeţean „Ştefan cel Mare şi Sfânt” – simbol al existenţei noastre”.

Evenimentul a fost onorat de prezenţa ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care a rememorat în cuvântul său perioada tinereţii sale şi mai ales a „disciplinei tinerilor din şcolile militare”, disciplină care conduce la ordine în gândire şi la credinţă.

Gazda evenimentului, pr.prof. dr. Bogdan Cojoleancă, directorul seminarului, a mulţumit celor prezenţi în număr mare, printre ei numărându-se şi şeful ISJ Suceava, Gheorghe Lazăr, adjunctul acestuia, Cristi Cuciureanu, consilierul local sucevean Mihai Flutur, preoţi, părinţi şi prieteni ai expozanţilor.

Evenimentul a conţinut şi două recitaluri de colinde care au opus delicateţea şi fermitatea corului venit de la Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc vigorii şi pasiunii venite de la membrii corului seminarului sucevean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: