Judeţul va fi promovat la târgurile de turism din Viena şi Madrid

Judeţul Suceava va fi promovat la târgurile de turism din Viena şi Madrid, conform unui proiect de hotărâre ce urmează să fie discutat în cadrul şedinţei de CJ de joi, 20 decembrie.

Potrivit proiectului de hotărâre, în perioada 10-13 ianuarie 2019 va avea loc Târgul Internaţional de Turism Ferien Messe din Viena, Austria, iar în perioada 23-27 ianuarie 2019 va avea loc Târgul Internaţional de Turism FITUR din Madrid, Spania.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat în expunerea de motive că promovarea potenţialului turistic al judeţului la evenimentele de profil, desfăşurate în ţară şi în străinătate, ca şi organizarea diverselor evenimente cu caracter turistic pe plan local, regional şi naţional au contribuit în mare măsură la creşterea numărului de turişti români şi străini în zonă. De asemenea, târgurile de turism sunt ocazii de evidenţiere şi de promovare a potenţialului turistic natural şi antropic al judeţului, a tradiţiilor, obiceiurilor, valorilor culturale şi obiectivelor turistice ale regiunii, fiind demersuri ce duc la îmbunătăţirea imaginii judeţului Suceava pe piaţa interna şi internaţională.

„Având în vedere că din numărul total de turişti străini care vizitează anual judeţul Suceava, pe primele locuri se regăsesc turiştii vorbitori de limba germană, austrieci şi germani, consider importantă participarea judeţului Suceava la această manifestare. Prin participarea la Târgul Internaţional de Turism FITUR Madrid, ne propunem abordarea de noi pieţe turistice în cadrul cărora se manifestă deja un interes crescut pentru destinaţia turistică Bucovina, Spania aflându-se pe primul loc în rândul ţărilor emiţătoare de turişti în anul 2017, conform datelor furnizate de Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava, cu peste 7.750 de turişti care au vizitat judeţul Suceava” a precizat Gheorghe Flutur.

Astfel, promovarea judeţului Suceava în cadrul acestor evenimente se va face prin intermediul materialelor de informare şi promovare turistică realizate de Consiliul Judeţean Suceava şi prin intermediul ofertelor turistice propuse de operatorii economici şi de asociaţiile profesionale de turism din judeţ.

Delegaţia judeţului nostru care va participa la târgurile de turism va fi alcătuită din trei persoane, respectiv doi reprezentanţi ai serviciului turism (CNIPT) şi un translator. Cheltuielile aferente organizării în condiţii corespunzătoare a acestor acţiuni, în sumă totală de 54.264 lei, vor fi suportate din bugetul propriu al judeţului. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: