Municipiul Suceava

Grădiniţa „Dumbrava minunată” va fi extinsă şi modernizată cu fonduri europene

Consiliul Local Suceava urmează să dezbată în şedinţa de joi, 20 decembrie a.c., un proiect de hotărâre cu privire la extinderea şi modernizarea Grădiniţei „Dumbrava minunată” din centrul oraşului.

Pentru aprobarea proiectului „Unitate de învăţământ pentru preşcolari în zona centrală a municipiului Suceava”, Primăria pregăteşte documentaţia suport pentru obţinerea finanţării nerambursabile din partea Uniunii Europene. Astfel, obiectivul principal al proiectului este creşterea calităţii infrastructurii educaţionale în vederea asigurării accesului sporit la educaţie.

„Obiectivul principal al proiectului este atins prin extinderea şi remodelarea grădiniţei existente, pentru a se obţine o clădire de învăţământ modernă, care să respecte cerinţele actuale pentru această funcţiune. De asemenea, se doreşte extinderea grădiniţei la trei grupe dimensionate conform normelor şi amenajarea spaţiilor exterioare de pe parcelă, care în prezent sunt în stare de degradare” au arătat iniţiatorii proiectului, primarul Ion Lungu şi viceprimarul Lucian Harşovschi.

După execuţia proiectului, clădirea va avea un regim de înălţime SP+P+1E, fiind dimensionată pentru 60 de copii în trei grupe.

Valoarea totală a proiectului este de 3.710.905,13 lei, iar contribuţia municipiului Suceava este de 42.992,59 lei, ceea ce reprezintă 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului şi 1.561.275,88 lei – contribuţia la cheltuielile neeligibile ale proiectului. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: