Casă de locuit mistuită de flăcări

Incendiile provocate de suprasolicitarea instalaţiilor de încălzire continuă pe raza judeţului. O nouă familie, de această dată din comuna Bogdăneşti, a rămas fără acoperiş deasupra capului, în plină iarnă, din cauza coşului de fum al unei sobe. Totul s-a întâmplat la finele săptămânii trecute. Pompierii militari ai Detaşamentului Fălticeni, împreună cu lucrătorii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă Bogdăneşti şi Râşca, au intervenit cu nu mai puţin de patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor violente care cuprinseseră o casă de locuit din comună. Potrivit Biroului de presă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, la sosirea echipajelor ardea acoperişul casei, cu pericol de propagare la întreaga construcţie şi la anexele învecinate. În ciuda intervenţiei susţinute a salvatorilor militari, din locuinţă nu a mai rămas mare lucru, deoarece flăcările au mistuit acoperişul casei, realizat din lemn şi acoperit cu învelitoare din şindrilă şi tablă, degradând serios pereţii portanţi, obiecte de uz casnic şi elementele de mobilier. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită drept efectul termic generat de coşul de fum neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile.

 Incendiu şi în bătătura unei gospodării din Bălcăuţi

Sâmbătă, în jurul orei 15, pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Siret au intervenit cu trei autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în bătătura unei gospodării particulare situate pe raza comunei Bălcăuţi. La sosirea echipajelor, ardeau generalizat grajdul şi depozitul de furaje, construcţii care realizau un corp comun. Intervenţia a fost dificilă, deoarece flăcările ameninţau în permanenţă să se extindă şi la casa de locuit, lupta cu incendiul ducându-se pe parcursul a aproape 4 ore. Au ars astereala acoperişului grajdului, pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp, pereţii din lemn pe aproximativ 50 mp, planşeul pe 40 mp, circa 5 tone de furaje depozitate în interior şi acoperişul depozitului de furaje. Focul a degradat şi pereţii construcţiei pe suprafaţa de circa 100 mp.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de aparate electrice (de încălzire) lăsate sub tensiune.

Din fericire, în ambele cazuri nu s-au înregistrat victime omeneşti. La Bălcăuţi, pompierii au reuşit să salveze casa de locuit a proprietarului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: