Ucrainenii îşi abandonează rablele în apropiere de Vama Siret

O lege votată recent de parlamentul din Ucraina umple România de rable. Şoferii ucraineni sunt obligaţi să plătească taxe şi impozite uriaşe, de câteva mii de euro, pentru maşinile vechi aduse din Uniunea Europeană.

Potrivit Ştirile ProTV, mulţi şoferi ucraineni preferă să le abandoneze în România. De aproape o lună, şoselele de lângă Vama Siret arată ca un adevărat cimitir al rablelor. Ucrainenii susţin că au fost nevoiţi să le abandoneze. Dacă ar încerca să intre în legalitate, ar plăti aproape 2000 de euro taxe şi impozite la ei în ţară, pentru o maşină mai veche de 10 ani, care costă cel mult 1000 de euro şi a fost adusă din Uniunea Europeană.

 „Dacă a cumpărat o maşină de 2000 de euro şi vine să facă devamarea încă 2500 de euro, nu are rost. Înmatricularea costă mai mult decât maşina. Vin şi le lăsa aici. Am şi eu maşină cu numere de Lituania şi am dat 1800 de euro pe ea. Ca să fac devamarea, mă costă vreo 2300 de euro. Nu are rost” explică un şofer ucrainean.

„Până în urmă cu o lună de zile, găseau un român, o înmatriculau, iar pe asta o ducea în Ucraina. Îi dădea 200-300 de euro. Acea maşină avea voie să umble în Ucraina timp de un an de zile. De vreo lună de zile nu se mai poate” explică un alt cetăţean din statul vecin, reţine sursa citată.

După adoptarea acestei legi în Ucraina, singura parcare din apropierea Vămii Siret s-a umplut de rable.

Roberto Moldovan, administratorul parcării private Vama Siret: „Pe marginea drumului, lângă lanţul de la parcare, este plin. Au şi venit cei de la poliţie să le ridice, au pus bileţele cu amenzi. Pe european este plin şi acolo de maşini parcate pe marginea drumului”.

Cei de la Direcţia Regională de Drumuri Naţionale Iaşi au montat garduri pe marginea drumului pentru a împiedica abandonarea maşinilor, însă coada de autoturisme s-a mutat spre oraş.

Direcţia de poliţie locală ar putea ridica maşinile după îndelungi proceduri în justiţie, însă primăria nu are un spaţiu unde să le depoziteze şi nici personal să le păzească. (BucPress)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: