În judeţul Suceava, la sfârşitul lui noiembrie

Rata şomajului a fost de 5,19%

Directorul executiv al AJOFM Suceava, Dănuţ Mihai Burgheaua, a precizat, recent, într-un comunicat de presă, că ultimul semestru al anului 2018 este marcat de o evoluţie preponderent descrescătoare a ratei şomajului în judeţul nostru, înregistrarea absolvenţilor din lunile iulie şi august fiind urmată de o scădere succesivă a valorilor indicatorului, concomitent cu creşterea ponderii tinerilor sub 25 ani angajaţi, aceasta ajungând până la un sfert din numărul total de persoane ocupate la sfârşitul lunii octombrie.

El a spus că şomajul ciclic din domeniul construcţiilor a ridicat rata şomajului la 5,19% la sfârşitul lunii noiembrie în judeţul Suceava, în creştere cu 0,5% faţă de luna octombrie.

Burgheaua a precizat că la sfârşitul lunii noiembrie a.c., în baza de date a AJOFM Suceava erau înregistraţi 11915 şomeri, dintre care 3094 beneficiari de indemnizaţii de şomaj. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: