Primăria Suceava introduce în teste primul autobuz electric

> Viceprimarul Lucian Harşovschi: Scopul testelor este familiarizarea personalului TPL cu noua tehnologie. Din aprilie, cinci astfel de autobuze vor intra în circulaţie

Primăria Municipiului Suceava va începe de astăzi testarea unui un autobuz electric de capacitate mică, Karsan, modelul Jest Electric, ce este construit cu motorizare şi acumulatori marca BMW, a anunţat, ieri, viceprimarul Lucian Harşovschi.

El a precizat că acesta va circula timp de minim două săptămâni pe toate liniile din municipiul Suceava.

„Scopul testelor este familiarizarea personalului SC TPL SA cu noua tehnologie, evaluarea performanţelor produsului în condiţiile concrete ale fiecărui traseu şi formularea de solicitări de personalizare a autobuzelor ce vor fi livrate, conform contractului nr. 36372/31.10.2018, încheiat cu municipiul Suceava. Din aprilie 2019, cinci astfel de miniautobuze vor fi utilizate în Suceava” a explicat viceprimarul.

Lucian Harşovschi a menţionat că cele cinci autobuze electrice de capacitate mică costă 4,7 milioane de lei fără TVA şi sunt achiziţionate din fonduri elveţiene, contribuţia municipiului fiind de doar 15%.

Tot azi, Primăria Suceava va depune la ADR Nord-Est documentaţia pentru obţinerea finanţării europene pentru proiectul prin care vor fi achiziţionate 25 de autobuze electrice mari şi zece autobuze electrice mici, urmând ca alte 15 autobuze electrice mari să intre în dotarea TPL Suceava printr-un proiect cu finanţare europeană în care Primăria Suceava este partener cu MDRAP. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: