Gardienii forestieri au prins trei indivizi care tăiau fără drept arbori din albia pârâului Slătioara

> Ei s-au ales cu dosar penal > Lucrătorii Gărzii Forestiere, împreună cu poliţiştii din Fălticeni, au depistat şi doi agenţi economici care au făcut repetate livrări cu încălcarea legii, amenzile date fiind de zeci de mii de lei, iar volumul confiscărilor ridicându-se la zeci de metri cubi de material lemnos

În perioada 11-13 decembrie a.c., Garda Forestieră Suceava, în colaborare cu lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Fălticeni, a efectuat mai multe controale privind circulaţia materialelor lemnoase pe drumurile publice şi forestiere din judeţ, dar şi la operatorii economici prelucrători.

Şeful instituţiei, Mihai Găşpărel, informează că, în urma verificărilor efectuate, a fost constatată o infracţiune silvică de tăiere de arbori şi s-au dat nouă amenzi contravenţionale, însumând 25.000 de lei. Totodată, controlorii au dispus confiscarea a 67,35 mc de cherestea din răşinoase şi 20 mc de lemn de foc din răşinoase, cu o valoare totală de 47.130 lei.

„Din datele deţinute şi probele strânse rezultă faptul că, la data de 7 decembrie 2018, un operator economic din localitatea Slătioara, comuna Râşca, a efectuat, în mod repetat, în baza aceloraşi documente de provenienţă şi transport, două curse prin care a expediat cantitatea de 7,35 mc de cherestea din răşinoase, destinatar fiind un alt operator economic de profil din localitatea Bogdăneşti. Întrucât expedierea celui de-al doilea transport a fost efectuată cu încălcarea prevederilor legale în vigoare, materialele lemnoase în cauză, în valoare de 4.910 lei, au fost confiscate valoric, iar transportatorul a fost sancţionat contravenţional. Aprofundând verificările la sediul operatorului economic expeditor, lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava, împreună cu cei din cadrul Poliţiei Municipiului Fălticeni, au constatat că a mai fost expediată, fără a fi îndeplinite condiţiile legale de provenienţă, o cantitate totală de 52,32 mc din cherestea răşinoase” a explicat Mihai Găşpărel, adăugând că, în acest sens, operatorul economic a fost sancţionat contravenţional, amenzile totalizând 10.000 lei, iar întreaga cantitate de cherestea, în valoare de 34.950 lei, a fost confiscată.

Şeful Gărzii Forestiere precizează că, încrucişând verificările la cel de al doilea operator economic, s-a constatat că şi acesta a expediat, pe 7 decembrie, 7,68 mc de cherestea din răşinoase cu încălcarea prevederilor legale, drept pentru care a fost sancţionat contravenţional, iar cantitatea de 7,68 mc de cherestea din răşinoase, în valoare de 5.130 de lei, a fost confiscată. „Efectuând patrulări între cei doi operatori economici, în raza localităţii Slătioara, în albia pârâului Slătioara au fost surprinşi trei cetăţeni domiciliaţi în satul Slătioara, comuna Râşca, în timp ce tăiau fără drept arborii existenţi în albia pârâului Slătioara. În urma cercetărilor efectuate s-a procedat la inventarierea materialelor lemnoase existente la faţa locului şi la stabilirea pagubei, rezultând un număr de 12 cioate, cu un volum tăiat ilegal de 7,33 mc şi o valoare totală de 2.681 lei” a reliefat Mihai Găşpărel, menţionând că, în această din urmă cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori, dosar care va fi soluţionat procedural.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: