Despre ferestrele către copilărie

Le arunc o privire aşa, printre gene, şi concluzionez că nu e nevoie să le spăl. Şi geamurile, privite cu coada ochiului, par a fi curate. Oricum, dacă le spăl, în câteva zile sunt aproape la fel de murdare, pe dinafară. Respir uşurată. Urăsc să fac asta, am făcut-o de prea multe ori, imitând gospodinele din jur, şi de fiecare dată m-am certat pentru ideea nefericită de a pune la geam metri întregi de perdele. Care, nu-i aşa, trebuie şi călcate. Of. Am făcut-o, că aşa se face şi pentru că, deh, casa trebuie să fie curată de sărbători, de parcă în rest nu ar fi. În fine, problema asta am rezolvat-o, îmi spun mulţumită, şi mai respir uşurată încă o dată.

Mă sună mama şi, între altele, mă roagă să-mi fac o oră să mă ocup şi de cele două geamuri de-ale ei. Asta presupune, evident, să mă ocup şi de cele două perdele, dar nu-s mari, rezolv cât ai bate din palme. Înghit în sec, îmi dreg vocea şi îi răspund, cuminte, că aşa voi face, să stea fără grijă, e o nimica toată, să nu se apuce ea de căţărat în geamuri că-i bai.

Ehei, o nimica toată! Le dau jos din geam, le aduc acasă, le pun la înmuiat. Sunt perdele albe, deci trebuie să strălucească când le pun la loc, nu pare a fi suficient să le bag în maşină doar, trebuie şi un praf din ăla miraculos, să le albească mai tare. Ies din casă, pe-o ploaie mocănească, caut în două magazine, nu găsesc, ajung până la un capăt de oraş, la un hipermarket, respir uşurată când îl văd în raft, vin acasă şi pun maşina la treabă. Le pun la uscat, a doua zi le calc, le aranjez frumos, să nu se boţească, cum să pui perdele mototolite în geam? Victorioasă, i le duc, luceşte şi geamul după vreo oră de şmotru, pun perdeaua la loc şi simt că mi-am plătit toate păcatele.

„Mulţumesc frumos!” aud de la mama.

Sunt un copil cuminte, Preabunule. Te rog, lasă-mă să mai fiu copil şi promit că o să fiu la fel de cuminte.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: