Turneul Campionilor Tenis 10 MPG

 În weekendul 8-9 decembrie 2018, peste 100 de copii au fost prezenţi la unul dintre cele mai importante turnee de minitenis ale anului, Turneul Campionilor Tenis 10 MPG, găzduit de complexul Elite Tenis Club din Bucureşti. Judeţul Suceava a fost reprezentat la evenimentul aflat la cea de-a 9-a ediţie de patru jucători legitimaţi la Asociaţia Club Sportiv „Nada Florilor” Fălticeni. Eligibilitatea de participare la eveniment a fost dată de câştigarea turneelor organizate de Federaţia Română de Tenis în perioada sezonului de vară, 14 aprilie – 30 octombrie 2018.

Fiecare dintre ediţiile anterioare, începând din 2010, a lăsat amintiri superbe participanţilor, turneul atrăgând atât prin format, cât şi prin surprizele şi cadourile oferite de organizatori cu ajutorul sponsorilor. Anul acesta, Turneul Campionilor Tenis 10 MPG s-a desfăşurat într-o locaţie nouă, Elite Tenis Club, din Pantelimon, unul dintre cele mai apreciate cluburi în rândul practicanţilor tenisului din Bucureşti şi Ilfov. Pe lângă implicare şi experienţă, cei de la Elite au ieşit evidenţă şi prin infrastructura deosebită, pentru marea competiţie a campionilor Tenis10 fiind puse la dispoziţie cele patru terenuri de zgură, acoperite, dotate la cel mai înalt standard.

În competiţia câştigătorilor turneelor naţionale organizate în acest an, la Nivelul Roşu (copii cu vârsta maximă de 8 ani), Matei Ursache s-a clasat pe locul II iar locul III a fost ocupat de Cristian Aciubotăriţei. La Nivelul Portocaliu (copii cu vârsta maximă de 9 ani), Iustin Andrei, deşi are numai 7 ani, a ocupat locul IV, pierzând la limită semifinala competiţiei, după un joc excelent şi apreciat de oficiali şi aplaudat de publicul spectator. La Nivelul Verde (copii cu vârsta maximă de 10 ani), David Arcip, în vârstă de 8 ani, s-a oprit în sferturile de finală după şapte victorii în faţa unor jucători mai mari, evoluţia sa fiind apreciată şi încurajată de jucătoarea de tenis Irina Camelia Begu.

„Ne-am bucurat să fim din nou prezenţi la Turneul Campionilor MPG, competiţie de cel mai înalt nivel, în cadrul căreia copiii noştri au făcut meciuri frumoase, apreciate de organizatorii turneului şi de doamna Alina Tecşor, antrenoarea echipei feminine de tenis a României. Pentru al treilea an consecutiv, micii tenismeni din Fălticeni pe podium la Turneul Campionilor. Rezultatele putea fi mult mai bune, dacă ţinem cont că, la Nivelul Roşu, semifinala a fost jucată de fălticenenii Matei Ursache şi Cristian Aciubotăriţei. Iustin Andrei a pierdut în semifinala cu cel care avea să ajungă campionul categoriei la diferenţă de un punct. Îi felicit pe copii pentru felul în care au jucat, le mulţumesc părinţilor pentru efortul depus şi sponsorilor pentru susţinerea financiară şi deplasările la competiţiile naţionale”, ne-a spus Marcel Dascălu, antrenorul secţiei de tenis de câmp – copii, la ACS „Nada Florilor” Fălticeni.

Sâmbătă, 15 decembrie, micii tenismeni fălticeneni vor fi prezenţi la Turneul Campionilor FRT organizat de Federaţia Română de Tenis la Braşov, iar pe 22 decembrie îi vom putea admira acasă, în ultimul turneu al sezonului organizat sub egida Federaţiei Române de Tenis.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: