În primele 9 luni ale anului

Încasări cu o cincime mai mari la bugetul municipiului Suceava

> „O influenţă a avut-o şi creşterea valorii taxelor şi impozitelor locale cu 19%, operată la sfârşitul anului trecut” a recunoscut Ion Lungu >Primăria Suceava pierde, în 2018, circa 7 milioane de euro după reducerea cotelor defalcate, ca urmare a diminuării impozitului pe venit de la 16% la 10%

Execuţia bugetară la 30 septembrie 2018 este similară celei din aceeaşi perioadă din anul 2017, susţine Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. Edilul-şef a arătat miercuri, într-o conferinţă de presă, că, raportate la anul precedent, intrările sunt de 99,98%, respectiv de 6,278 de milioane lei, faţă de 6,281 milioane de lei.

„Trebuia să încasăm minim 5 milioane de lei, dar iată că am încasat 6,27 milioane de lei. Cumulat, stăm mai bine decât anul trecut, ceea ce ne spune că o parte din populaţie, dar şi a agenţilor economici, a plătit mai mult decât anul trecut, până la 31 martie, când s-a putut beneficia de acea bonificaţie de 10%. Aşadar, încasările comparative ianuarie – septembrie sunt mai mari cu 20,9%” a punctat primarul.

În total, intrările din primele trei trimestre din 2017 au însumat circa 49,91 milioane de lei, pentru ca în acelaşi interval din 2018 să crească la aproximativ 60,35 de milioane de lei. La persoanele fizice sporul a fost de 34,81%, în timp ce diferenţa a fost în contul persoanelor juridice. În ceea ce priveşte veniturile proprii ale municipalităţii, acestea au fost mai mari 5,86%, în perioada la care facem referire din 2017 fiind de 18,68 de milioane de lei, iar în cele dintâi trei trimestre din 2018, de 117,17 milioane de lei.

„Sigur, trebuie să spunem că o influenţă a avut-o şi creşterea valorii taxelor şi impozitelor locale cu 19%, operată la sfârşitul anului trecut. Sunt, cât de cât, mulţumit de încasări, dar, aşa cum am mai spus, vin foarte greu banii de la Guvern. Este vorba despre banii europeni, care întârzie, iar situaţia este destul de delicată. Dar mergem înainte, cu speranţa că lucrurile se vor reglementa” a reliefat Ion Lungu, menţionând că, totuşi, Primăria Suceava pierde, în 2018, circa 7 milioane de euro după reducerea cotelor defalcate din impozitul pe venit, ca urmare a diminuării impozitului pe venit de la 16% la 10%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: