Comunicat de presă

Încep înscrierile în clasele cu predare în limba maternă italiană

Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT. continuă demersurile pentru înfiinţarea învăţământului în limba italiană maternă/modernă, venind în sprijinul copiilor care au nevoie sau doresc să înveţe această limbă. Astfel, elevii au ocazia, începând din acest an, să înveţe sau să continue a studia (pentru copiii întorşi din Italia) limba italiană maternă/modernă.

Doritorii pot depune o cerere de înscriere la sediul Asociaţiei Italienilor din România – RO.AS.IT., strada Petru Rareş nr. 7 din Suceava, sau la secretariatul Liceului cu Program Sportiv din Suceava, din bulevardul George Enescu 26A.

Perioada de înscriere este 15 mai – 15 iunie 2015, părinţii elevilor având de parcurs următorii paşi:

  1. Depunerea unei adrese cu o cerere la consiliul de administraţie al şcolii unde învaţă copilul, prin care se solicită o adeverinţă pentru a participa la cursurile de învăţare a limbii materne italiene. Adeverinţa va fi depusă la secretariatul Liceului Sportiv;
  2. Depunerea unei cereri de înscriere către direcţiunea Liceului cu Program Sportiv din Suceava, prin care se solicită ca elevul să fie înscris la cursurile de limbă maternă italiană.

Copilul va rămâne în continuare elev la şcoala unde învaţă în prezent, orele de limbă maternă italiană urmând să le frecventeze după un program extraşcolar pe care-l vom stabili ulterior, la începutul anului şcolar.

Notele obţinute la disciplina limbă maternă italiană vor fi trecute în catalogul clasei de care aparţine elevul.

La acest obiect de studiu nu se dă teză.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI