ISU Suceava mulţumeşte tuturor serviciilor voluntare şi private de urgenţă din judeţ

 > Au răspuns mereu „prezent” la solicitarea pompierilor profesionişti, şi au intervenit alături de aceştia

ISU Suceava, prin purtătorul de cuvânt, maior Alin Găleată, a transmis, luni, mulţumiri serviciilor voluntare şi private de urgenţă din judeţ pentru că „se implică exemplar”, alături de pompierii militari suceveni, în diverse situaţii.

Maior Alin Găleată a reamintit că sâmbătă, 20 aprilie a.c., pompierii militari suceveni au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care a cuprins acoperişul unui bloc de locuinţe situat în centrul municipiului Rădăuţi.

„Flăcările au fost localizate cu promptitudine, iar pericolul de propagare la clădirile învecinate a fost înlăturat. Însă, reuşita intervenţiei s-a datorat şi implicării exemplare a serviciilor voluntare/private pentru situaţii de urgenţă din Frătăuţii Vechi, Horodnic de Sus, Volovăţ, Gălăneşti şi de la Aerodromul Frătăuţi” a arătat maior Alin Găleată.

El a menţionat că, potrivit definiţiei, serviciile de urgenţă voluntare/private sunt structuri specializate, altele decât cele aparţinând serviciilor de urgenţă profesioniste, organizate cu personal angajat şi/sau voluntar, în scopul apărării vieţii, avutului public şi/sau a celui privat împotriva incendiilor şi a altor calamităţi, în sectoarele de competenţă stabilite cu avizul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

„Comunicatul de faţă se doreşte a fi un mesaj de mulţumire către toate serviciile de urgenţă voluntare/private din judeţ, care au răspuns mereu «prezent» la solicitarea pompierilor profesionişti, şi au intervenit alături de aceştia, cu forţe şi mijloace, pentru apărarea vieţii şi a bunurilor semenilor aflaţi în nevoie” a explicat maior Alin Găleată.

Potrivit statisticii ISU Suceava, în judeţ, din cele 114 unităţi administrativ-teritoriale (UAT), 109 deţin servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă operative (diferenţa de 5 este dată de UAT-uri unde există subunităţi ale inspectoratului). În ceea ce priveşte tehnica de intervenţie cu care sunt dotate aceste servicii de urgenţă, în total, sunt 80 de autospeciale de stingere (unele dintre UAT-uri deţin chiar şi câte două sau mai multe autospeciale) şi peste 200 de motopompe, ceea ce situează judeţul Suceava, numeric, pe primele locuri în ţară la acest capitol.

„Le mulţumim tuturor, încă o dată, îi felicităm pentru profesionalismul de care dau dovadă, de fiecare dată când intervin în sprijinul populaţiei, şi îi asigurăm de aprecierea şi recunoştinţa noastră!” a mai transmis maior Alin Găleată. (N.B.) 

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI