Delgaz Grid a amenajat împreună cu USV 60 ha de coridoare ecologice pe traseul a circa 20 km de linie de înaltă tensiune

După etapa de mapare şi planificare a biotopurilor întâlnite pe traseele coridoarelor liniilor aeriene de înaltă tensiune de 110 kV din zona Moldovei, compania de distribuţie Delgaz Grid anunţă că a făcut primii paşi în amenajarea efectivă a acestora.

Alături de partenerii de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, anul trecut a fost implementat conceptul „Ecological Corridor Management (ECM)” pe o suprafaţă de 60 ha, aferente a aproximativ 20 km de traseu de linie. De asemenea, 200 ha au fost mapate şi sunt pregătite pentru implementarea proiectului, având ca obiectiv creşterea biodiversităţii florei şi faunei sub liniile aeriene de înaltă tensiune, anunţă compania.

Pentru anul în curs, compania şi-a propus amenajarea a circa 185 ha de coridoare ecologice, din care pe aproximativ 100 ha lucrările sunt în plină desfăşurare. Tot pentru 2024 este vizată maparea a încă 150 ha de coridoare.

Compania Delgaz Grid, parte a grupului E.ON în România, anunţă că şi-a propus ca până în 2030 să ajungă la circa 1.200 ha de coridoare verzi de-a lungul a 370 km de reţele electrice aeriene de înaltă tensiune ce traversează terenuri forestiere în cele şase judeţe din Moldova în care Delgaz Grid activează pe zona de electricitate (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui). (N.B.)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI