Ministrul francez al justiţiei

În Franţa „se poate caricaturiza orice, inclusiv un profet”

TaubiraÎn Franţa „se poate caricaturiza orice, inclusiv un profet”, a declarat ieri ministrul francez al justiţiei Christiane Taubira, evocând în acelaşi timp „dreptul de a satiriza toate religiile”, transmite AFP. „Se poate caricaturiza orice, inclusiv un profet, pentru că în Franţa, ţară a lui Voltaire şi a neconvenţionalismelor, avem dreptul de a satiriza toate religiile”, a afirmat ministrul francez în cadrul funeraliilor unuia dintre caricaturiştii ucişi în atacul de săptămâna trecută de la sediul publicaţiei Charlie Hebdo.

Declaraţiile sale intervin la o zi după ce săptămânalul satiric francez a publicat o nouă caricatură a profetului Mahomed, ceea ce a generat o serie de controverse şi critici, în special în lumea islamică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: