Cu artiștii, la UE

„Crearea unui fond de mobilitate pentru artiști pentru facilitarea promovării valorilor culturale atât la nivel european și fonduri europene pentru toate categoriile de artiști și crearea unui număr unic de asigurare socială, valabil pe viață, care să conțină informații legate de contractele avute și afilierea la sistemul național de asigurare socială.”
 

Asta a propus eurodeputatul PDL de Suceava, Petru Luhan, la finalul dezbaterii privind drepturile artiștilor în UE pe care a organizat-o miercuri în PE și la care au participat artiștii români. El consideră că un astfel de sistem ar facilita transferul drepturilor de securitate socială dobândite în diferite state membre de-a lungul vieții. Potrivit unui comunicat al europarlamentarului Petru Luhan, la conferința pentru reglementarea statutului artiștilor în Uniunea Europeană pe care a organizat-o în Parlamentul European au participat reprezentanți ai artiștilor din mai multe țări membre ale Uniunii Europene, iar România a fost reprezentată de Alexandru Arșinel, Stela Popescu, Sofia Vicoveanca, Gheorghe Turda, CRBL, Andreea Bănică, Laurențiu Duță, Dinu Iancu Sălăjanu, Tibi Scobiola și Toni Grecu. Sursa citată menționează că Alexandru Arșinel a fost încântat de posibilitatea stabilirii exacte a statutului artistului și de creare a unui fond european pentru artiștii aflați în suferință la care să poată avea acces pentru tratamente. La rândul său, CRBL a spus că își dorește recunoașterea drepturilor principale și nu doar cele conexe pentru dansatori și coregrafi și a declarat că a fost emoționat „mai ceva ca la bac” în momentul în care a trebuit să ia cuvântul în Parlamentul European.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: