Contribuabilii cu datorii restante, împiedicați să sustragă bunurile care urmau a fi valorificate

> DGFP Suceava urmărește reducerea fraudei în faza de colectare forțată, prin prevenirea diminuării sau înstrăinării patrimoniului
 

Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGFP) Suceava pune accent pe dinamizarea acțiunilor de obligare la plată a contribuabililor rău-platnici, concomitent cu reducerea fraudei în faza de colectare forțată, prin prevenirea diminuării sau înstrăinării patrimoniului acestora. Conform unei informări a DGFP, privind activitatea instituției sucevene în primul trimestru al anului 2013, consecință a acestor măsuri, „contribuabilii cu datorii restante, notificați în vederea executării silite, vor fi împiedicați să sustragă bunuri care urmează să fie valorificate”. Așa se face că în primele 3 luni ale anului, în vederea recuperării creanțelor fiscale, DGFP a comunicat 8.814 de somații, pentru debite în valoare de 61,5 milioane de lei, încasările efective ridicându-se la 15,4 milioane de lei. În același timp, s-au înființat 4.047 popriri pe disponibilitățile din conturile bancare. Debitele „vânate” însumau 17,7 milioane de lei, iar recuperările s-au situat la nivelul de 13,1 milioane de lei. La terți s-au înființat 243 de popriri, urmărite fiind creanțe în valoare de 2,5 milioane lei, în timp ce încasările sunt de 186.697 lei. Totodată, lucrătorii Direcției Generale a Finanțelor Publice au înființat 94 de sechestre pe bunuri mobile și 52 de alte sechestre pe bunuri imobile. Valoarea estimată a bunurilor sechestrate era de 9,9 milioane de lei, valorificându-se, parțial, 74 de sechestre, în sumă de 821.447 lei. Potrivit raportului citat, DGFP a organizat 60 de licitații de vânzare a bunuri mobile și imobile sechestrate, în urma înstrăinării acestora încasându-se 17.839 lei. Astfel, prin aplicarea măsurilor de executare silită, în perioada 1 ianuarie-31 martie 2013, la bugetul statului s-au încasat aproape 30 de milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: