În unitățile liceale și gimnaziale cu rezultate slabe la simulările examenelor naționale

Profesorii disciplinelor de examen vor fi inspectați la ore

Unitățile de învățământ liceale și gimnaziale care au avut rezultate slabe la simulările examenelor naționale sunt supuse, în prezent, unui control tematic realizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava.
 

Acesta înseamnă, practic, inspecții la ore și verificarea documentelor școlare, ne-a informat insp. Laura Hacman, purtătoare de cuvânt a IȘJ. Ea a precizat că inspecția a început săptămâna trecută și se va încheia pe 27 aprilie, iar, în paralel, echipe de inspectori și metodiști vor realiza inspecții de specialitate, în scop de evaluare, la cadre didactice care predau, la clasele a XII-a și a VIII-a, disciplinele de la bacalaureat, respectiv evaluarea națională. Reamintim că rezultatele obținute de elevi la ambele simulări au fost considerate sub așteptări, promovabilitatea fiind sub 50%, ceea ce arată un nivel scăzut de pregătire al elevilor, în pofida meditațiilor gratuite oferite în școli și a altor măsuri luate de unitățile școlare și de inspectorat. În perioada 13-17 mai este programată cea de-a doua simulare a examenului de bacalaureat, la română, matematică sau istorie și la disciplinele la alegere cuprinse în proba E a examenului. În județul Suceava sunt 7183 de elevi din clasele a XII-a și a XIII-a, potențiali candidați la bacalaureatul din acest an, la care se adaugă și cei din seriile anterioare, care nu au promovat în sesiunile trecute. În clasa a VIII-a sunt 7675 de elevi, la care se adaugă alți 25 de la cursurile cu frecvență redusă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: