Suceava

Căldură centralizată în apartamente, până la jumătatea lui aprilie

> Cel mai probabil, în ultima parte a intervalului, caloriferele vor fi calde doar pe durata nopții
Termica va furniza agent termic pentru încălzirea locuințelor sucevenilor până la jumătatea lunii aprilie. Primarul Ion Lungu a anunțat că, în funcție de evoluția temperaturilor atmosferice, cel mai probabil, în ultima parte intervalului caloriferele vor fi calde doar pe durata nopții. El a ținut să precizeze că, după ultimele eforturi financiare făcute de Termica, de Primărie și populație, stocurile de cărbune au fost completate și acoperă funcționarea în regim normal până în jurul datei de 10 aprilie. Încă un transport de huilă este pe drum, acesta fiind de natură să asigure necesarul de consum până la jumătatea lunii.
 

De precizat este că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, sistarea furnizării agentului termic pentru încălzirea locuințelor în sistem centralizat se va face după ce, timp de 3 zile consecutiv, temperatura exterioară a aerului, la ora 6 dimineața, este mai mare de 10 grade Celsius. Șeful administrației locale, Ion Lungu, reamintește că familiile branșate la sistemul centralizat de termoficare trebuie să-și onoreze datoriile către Termica, întrucât, după trecerea în regim de vară, există pericolul sistării livrării de apă caldă. Datoriile consumatorilor casnici au ajuns la 21,5 milioane de lei, după ce la începutul lunii februarie scăzuseră până la 18,5 milioane de lei. Pentru a putea asigura apa caldă menajeră, trecând de la producerea agentului termic pe bază de huilă, la cea ape gaze naturale, societatea de termoficare din Lunca Sucevei va trebui să vireze în conturile E.ON Gaz debite de circa 4 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: