Schimbare într-o zi

Pe data de 24 septembrie (sâmbătă), a avut loc acțiunea de ecologizare „Let’s do it Romania”, ce a urmărit colectarea și eliminarea deșeurilor din toată țara, într-o singură zi.
 

Și cercetașii din central local Suceava au susținut această activitate. Au fugit până la magazinul din colț și au cumpărat multă răbdare și ambiție; atunci când priveliștea dezolantă îi întristează, au nevoie de ea. Tinerii exploratori au fost repartizați în comuna Ipotești, apoi au pornit către o zonă în care se află două lacuri (str. Izvoarele Sucevei). Un loc în care gunoaiele plutesc pe apă și nimeni nu le vine de hac! Mulți dintre noi poate nu conștientizează faptul că o pungă de plastic se degradează după 450 de ani, iar un pahar de plastic doar după 1 milion de ani (cf. chimia-mediului.ro/gunoiul-timpul-de degradare). Cercetașii din centrul local Suceava au trecut diverse probe precum: pescuitul PET-urilor, aruncarea la coș, jonglarea cu deșeuri. Și, încet-încet, gunoaiele s-au dus pe apa sâmbetei (într-o zi de sâmbătă). Au continuat să-și demonstreze aptitudinile la această „olimpiadă” timp 4 ore. Poate nu au câștigat medalia de aur, dar au câștigat o Românie mai curată! FRANCIUC LAVINIA OANA, Colegiul Național „Mihai Eminescu”

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI