„Ruslan” și „Non-Stop”, printre premiații Marelui Premiu al municipiului Sibiu

Doi cai de sport aparținând Hergheliei de la Rădăuți, „Ruslan” și „Non-Stop”, au făcut față cu brio concurenței la Concursul național de sărituri peste obstacole „Marele Premiu al municipiului Sibiu”.
 

Concursul de sărituri peste obstacole s-a desfășurat între 27 – 29 mai și cu participare record: aproximativ 120 de cai de la cluburi din București, Bacău, Timișoara, Harghita, Suceava și județul gazdă. Au sărit, în fața publicului, mai toți caii „piese de colecție” de la cluburi de stat și private ca Steaua, Dinamo, Arkadia, Picadilly, Corbeanca, Clubul Jandarmeriei “Felix Țopescu” etc., ca să le menționăm doar pe cele din Capitală. Întrecerea a conținut nu mai puțin de 15 probe, la care s-au premiat primele 5 locuri, și a însemnat o cursă hipică de amploare, înscrisă în calendarul anual al Federație Ecvestre Române. „Ruslan”, care de când a venit la Rădăuți de la Herghelia Jegălia acum doi ani, a arătat mereu că nu se simte niciodată bine în aglomerații, s-a dezmorțit mai greu. Performanțele sale au crescut însă pe măsură ce s-au desfășurat probele, „nervosul” sărind din ce în ce mai bine. Încălecat de Ionel Moroșan, antrenorul său de la Rădăuți, calul a obținut un loc 6 la categoria C pentru ca, în ziua următoare, să scoată, departajat doar de timp, un loc 2, la categoria D. A fost „bătut” la baraj de un cal încălecat de cel mai bun jocheu pe care îl are Clubul Jandarmeriei “Felix Țopescu”. „Non-Stop” a fost încălecat de jocheul Iulian Nistor în cursa de sărituri la categoria D și a terminat al 4-lea, iar cu Costică Hâj în șa a obținut locul 5 la categoria D. „Am văzut la Sibiu exemplare de cai ce m-au lăsat pur și simplu cu gura căscată. Ai noștri de la Rădăuți, chiar dacă sunt bine îngrijiți și antrenați, sunt totuși niște cai de talie medie, dar care ne-au făcut mândri la ultimul concurs. Au fost curajoși și buni și s-au clasat pe locuri foarte bune la probe unde n-au dărâmat niciun obstacol și unde doar timpii au fost cei care au făcut ierarhia”, a declarat Cristian Tomniuc, șeful compartimentului vânătoare și cai de rasă al Direcției Silvice Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: