Vasile Ilie:

“La nivelul județului Suceava se vor ridica 19 grădinițe și 61 de creșe”

Vasile Ilie, vicepreședinte al CJ Suceava, anunță că în anul 2012, odată cu finalizarea proiectelor propuse și finanțate de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS), vor exista 19 grădinițe și 61 creșe noi.
 

“MECTS a demarat un proiect pentru Reforma Educației Timpurii (PRET), în cadrul căruia județul Suceava este prins cu 19 grădinițe. Toate aceste imobile vor fi realizate după un proiect-tip, în funcție de numărul de copii care vor urma programul din cadrul grădinițelor. Unele vor fi constituite dintr-un modul pentru 40 de copii, altele vor fi de două module, pentru 80 de copii, în funcție de numărul de copii existenți la nivelul fiecărei comunități locale în perioada următoare”, a declarat vicepreședintele CJ Suceava Vasile Ilie. Potrivit lui, la nivelul județului se va implementa și un proiect din Programul Național de Dezvoltare a Infrastructurii, aprobat prin Ordonanța de Urgență a Guvernului 105/2010. Programul vizează construcția de creșe în toată țara, la nivelul județului Suceava fiind preconizate a se construi 61 de creșe. „Deocamdată, în cursul acestui an, se vor realiza proiectele-tip, iar spre sfârșitul anului sau începând cu anul viitor, datorită faptului că sunt construcții-tip, acestea vor fi ridicate într-un timp foarte scurt. Acesta îl reprezintă și marele avantaj al acestui gen de proiecte, alături de costurile mici pe care le implică”, a declarat Vasile Ilie, menționând că timpul de așteptare al părinților, după care copiii vor intra în creșe sau grădinițe, poate fi anul 2012, pentru primele obiective terminate. Vicepreședintele CJ este de părere că inițiativa demarării acestor proiecte este benefică, având în vedere că „s-a constatat la nivelul țării că, din tot ciclul de învățământ, preșcolarii sunt cei care suferă cel mai mult din cauza lipsei creșelor și a grădinițelor, inclusiv pe plan local, la Suceava”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: