Anul acesta, față de anul trecut

Este în scădere numărul cadrelor didactice disponibilizate prin restrângere de activitate

Numărul cadrelor didactice din învățământul preuniversitar disponibilizate prin restrângere de activitate sau restructurarea rețelei școlare, începând cu 1 septembrie 2011, este mai mic ca anul trecut, fiind 102 astfel de persoane, ne-a informat inspector de personal Alexandra Chirilă.
 

Anul trecut 146 de posturi din învățământul județean au intrat în restrângere de activitate, cele mai multe în învățământul primar și gimnazial. În etapa de transfer prin restrângere de activitate și pretransfer la cerere, care se desfășoară în această perioadă conform calendarului mișcării de personal 2011-2012, au fost depuse în total 284 de cereri la Inspectoratul Școlar Suceava, 187 fiind de pretransfer la cerere. Repartizarea cadrelor didactice care au solicitat transfer și pretransfer, în ședință publică, se va face conform punctajelor acordate la dosare de către IȘJ, anul acesta nefiind nicio contestație după afișarea punctajelor. Potrivit insp. Chirilă, aceasta se datorează faptului că inspectorii de personal au discutat pe marginea dosarului cu fiecare cadru didactic aflat în situație de transfer sau pretransfer în parte. De vineri încep ședințele publice de repartizare Probele practice pentru cadrele didactice care au optat pentru posturi în cluburi ale elevilor, cluburi sportive sau de informatică au început ieri și se desfășoară și astăzi, la acestea participând 5 cadre didactice la 4 discipline diferite. Începând de vineri, luni și marți se vor desfășura ședințele publice, fiind efectuate în ordine, în aceeași ședință publică, mai întâi transferările pentru restrângere de activitate și apoi pretransferările în aceeași ședință publică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: