O mână întinsă pentru dezvoltarea proiectelor economice

Programul Operațional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007 – 2013, în valoare de 137 de milioane de euro, în care Ministerul Dezvoltării Regionale și Locuinței (MDRL) este Autoritatea Comună de Management, a fost lansat ieri, a anunțat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur. El a arătat că Secretariatul Tehnic Comun, care este asigurat de birourile regionale pentru cooperare transfrontalieră Suceava și Iasi, va gestiona implementarea acestui program în cele trei state partenere.
 

Șeful deliberativului județean și-a exprimat speranța că Republica Moldova va colabora în cadrul acestui program comun, “pentru că e în intere-sul lor de a folosi aceste pro-iecte”. El a ținut să evidențieze că România e deschisă pentru dezvoltarea proiectelor transfrontaliere. “Vrem să întindem o mână atât pentru dezvoltarea de proiecte economice, dar și pentru a împărtăși din experiența noastră în domeniul integrării europene”, a subliniat Gheorghe Flutur. Programul Operațional Comun are ca zone eligibile județele Suceava, Botoșani, Iași, Vaslui, Galați și Tulcea, oblasturile Odesa și Cernăuți din Ucraina și întreg teritoriul Republicii Moldova. Scopul său este de a îmbunătăți situația economică, socială și cea a mediului înconjurător în aria de aplicare, în contextul unor granițe sigure, prin intensificarea contactelor dintre partenerii de pe fiecare parte a graniței.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: