Și a fost balul vânătorilor…

Chiar dacă la capitolul vânat, în sezonul trecut, „pușcașii” suceveni nu au stat prea strălucit (iepuri tot mai puțini, doar vulpițe sau vreo căprioară dacă au mai… căzut), totuși vânătorii de la societatea de profil „Bucovina” au… împușcat sâmbătă seară un bal pe cinste. Amfitrionul petrecerii, domnul ing. Eugen Nisioi, a primit dezlegare, a făcut cruciță și, pentru o noapte, s-a dus Postul Mare. Iartă-ne, Doamne! N-a trebuit să sune din corn adunarea că numeroși invitați s-au strâns la Restaurantul „Bucovina” din Suceava, pavoazat ca pentru o zi mare. Lume bună, oameni de vază, medici, profesori, ingineri, economiști, magistrați, polițiști, dar și un ziarist (și el vânător pârât, cu cotizația neplătită la zi), care a venit să spună lumii că mai există vânători pe lumea asta. Pus la patru ace, cu papion și multă, multă bună dispoziție, șeful vânătorilor, domnul Nisioi, a fost ca un nun mare, atent (ca întotdeauna, de altfel) cu fiecare musafir, încălzind atmosfera și deschizând petrecerea, în mod elegant, cu un cuvânt scurt și plăcut de bun venit.
 

Baloanele personalizate, vasele tip cupă, cu ramuri de vâsc în ele și destinate fiecărei familii prezente, paharele dichisite pentru palincă și cele special pregătite pentru afinată, florile, fructele, sortimentele diverse de mâncăruri vânătorești de pe mese și, nu în ultimul rând, muzica de nota zece au dat întregii petreceri ținută. „Corul vânătorilor”, interpretat de Formația „Record”, în care trompeta de aur a profesorului Cristi Ruscior vibra în spațiul larg al localului, a dat startul la… cântec, joc și voie bună. Vinul roșu și „Feteasca regală” au făcut mai tot timpul cu ochiul mesenilor. Musafirii însă au… ochit cel mai mult spațiul special unde a fost organizată tombola: trofee, din care nu a lipsit și unul de cerb, animale mici și păsări împăiate, costume sau diverse ustensile folositoare unui vânător, ceasuri, lanterne și câte altele. Fiecare participant a câștigat ceva, unii, chiar mai mult. Du-pă cum le-a fost norocul. Cine a postit a avut la dispoziție sărmăluțe de sec, cu mămăli-guță, salată și alte bucate des-tul de apetisante, care să cea-ră… vin. Cine nu, s-a înfruptat din belșug cu salam de cerb, pastramă de căprioară, caba-nos de ciută, leber și kaizer de mistreț, mâncărică rece de iepure, cârnăciori, friptură și sarmale de vânat, alte deli-catesuri. Vocea inconfun-dabilă a profesoarei Doina Lavric, ca și a artistei Lucica Păltineanu, de la Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, i-au încântat pe cei prezenți. Nu mai vorbim de adevăratul spectacol oferit de binecu-noscutul Călin Brăteanu. Domnul Eugen Nisioi a… pân-dit momentul prielnic și a apăsat pe trăgaci când petre-cerea era în toi, împrăștiind pulbere de bună dispoziție și declanșând un moment deo-sebit de plăcut prin acordarea diplomelor de merit pentru: „Cel mai sexi vânător”, „Cea mai răbdătoare soție de vâ-nător”, „Cel mai bun ochitor”, „Cel mai gospodar vânător”. Până la urmă, indiferent ce au vânat pe parcursul anului 2006, indiferent dacă sunt sau nu vânători, toți cei prezenți s-au distrat de minune.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI