7000 de puieți de molid – „reclamă ecologică“ pentru Gura Humorului

În ultima lună, doar la Voroneț, s-au constatat tăieri ilegale de peste 1000 mc, în valoare de peste 240000 RON
Autoritățile locale din Gura Humorului au început o campanie de împădurire a terenurilor aflate în proprietate publică, pe dealurile din zonă, ca un semnal privind protecția mediului, pentru proprietarii privați de pădure, a anunțat, luni, primarul orașului, Marius Ursaciuc. Dl Ursaciuc a spus că, în ultimele două zile, au fost plantați pe dealul Toaca 7000 de puieți de molid, pe o suprafață de 1,6 ha, și au fost efectuate și lucrări de terasare. Totodată, el a precizat că puieții au fost astfel plantați încât să formeze numele orașului Gura Humorului. „Este și o reclamă ecologică”, a spus primarul. Domnia sa a adăugat că acțiunile de împădurire vor continua pe raza orașului, care are în proprietate aproximativ 100 ha de terenuri cu vegetație forestieră.
 

„Dorim să contrabalansăm ceea ce au tăiat oamenii de pe proprietățile private și să dăm și un semnal, că dorim ca mediul să fie protejat”, a spus dl Ursaciuc. În ultima lună, doar în zona Voroneț, cartier al orașului Gura Humorului, au fost constatate 15 tăieri ilegale de arbori din pădurile proprietate privată, cercetările fiind efectuate, în colaborare, de către polițiști și specialiștii I.T.R.S.V. Suceava. În aceste cazuri, volumul total al tăierilor este de peste 1.000 mc, cu o valoare de peste 240.000 lei noi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: