59 din 97 farmacii din județ mai aveau ieri fonduri pentru medicamente

Încă 23 eliberau medicamente pentru cele 11 boli cronice
Un număr de 59 de farmacii sucevene din cele 97 care au contract cu CJAS eliberau încă, ieri, medicamente compensate și gratuite în județul Suceava, a informat CJAS printr-un comunicat. În municipiul Suceava, ieri mai aveau fonduri 11 farmacii care eliberează medicamente compensate și gratuite: Elexon, care mai aveau circa 100 milioane lei vechi, Liv Farm (aproximativ 80 milioane lei vechi), Eucalipti (52 milioane lei vechi), Dorna Farm ( 40 milioane lei vechi), Exclusiv din Burdujeni, 27 milioane lei vechi, Humanitas, 20 milioane lei vechi. De asemenea, încă 5 farmacii mai aveau fonduri cuprinse între 2 și 7 milioane lei vechi – Eco Farm, Rosa Canina, Esculap, Horbaniuc și Galenica.
 

Potrivit comunicatului, în zona rurală a municipiului Suceava mai au fonduri farmaciile din Adâncata, Bo-sanci, Dumbrăveni, Grănicești, Hânțești, Ipotești, Mitocu Dragomirnei, Siminicea, Verești și Șcheia. În județ mai eliberau ieri medicamente compensate și gratuite următoarele farmacii: Vatra Dornei, cele 2 farmacii aflate în contract cu CAS Suceava, Adonis și Camphora, precum și farmacia Gențiana din Iacobeni; Câmpulung Moldovenesc – farmaciile Aktis, Juniperus Bucovina -, și farmaciile din mediul rural Dari-farm (Moldovița), Calendula (Vama) și Sokuto (Vama). În Gura Humorului eliberează medicamente compensate și gratuite farmaciile Atman, Hyperici și cele din mediul rural Tilia (Cacica), Vali Farm (Frasin), Farmotil (Pârteștii de Jos), Quo Vadis (Stulpicani). Fălticeni: Floris, Global Pharmaceutical, Lexi Farm, Liana, Cocergea, Galenus, Sensiblu și farmaciile din mediul rural Elix Farm (Dolhasca), Eliflav (Liteni), Pyran (Liteni), Camy Farm (Vadu Moldovei) și Vef-Cris (Vadu Moldovei). În Siret mai eliberează medicamente compensate și gratuite farmacia Pharmax (Zamostea), iar în Rădăuți Avicenna, Biomar, Cynara, Farmarom, Davila, Dracaena și farmaciile din mediul rural Dimitri (Dornești), Sagrado (Gălănești), Farmanto (Marginea), Coriandra (Milișăuți) și Omnapharm (Volovăț). Mai au fonduri și onorează rețete gratuite pentru medicamentele acordate la cele 11 boli cronice 23 din cele 25 de farmacii care eliberează astfel de medicamente. În municipiul Suceava aceste farmacii sunt Biomedica, Casandra, Liv Farm, Ideeapharm, Oficinalis, Farmastop, Eco Farm, Galenica, Humanitas, Clorofila, Horbaniuc și Verbascum. La Vatra Dornei, Adonis și Camphora, la Siret – Hepytes -, în Rădăuți, Avicenna și Farmarom; Fălticeni: Farmastop și Floris; Câmpulung Moldovenesc – Aktis și Juniperus, iar în Gura Humorului, Delia și Atman.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: