Prefectul liberal Onofrei are pretenția că se pricepe la orice

afirmă vicepreședintele Consiliului Județean, Stela Acatrinei, după ce a fost acuzată de „politizarea” cifrelor rectificativului județean
Vicepreședintele PRM al Consiliului Județean, Stela Acatrinei, respinge acuzele aduse de prefectul liberal, Orest Onofrei, potrivit cărora ar fi „politizat” cifrele referitoare la rectificarea din aceste zile a bugetului județean. Dna Acatrinei semnala că sumele alocate pentru județul Suceava sunt total neacoperitoare și că, în vederea evitării unei crize, se impune un nou rectificativ. Dintr-un necesar de transferuri de 1142 miliarde lei vechi, în județ vor ajunge doar 216,2 miliarde lei vechi, respectiv 19% din total. Prefectul afirma că singura explicație pentru poziția vicepreședintelui Consiliului Județean este aceea că se întâmplă ca, uneori, „mintea să fie întunecată de politic”.
 

„Cred că dl Onofrei are pretenția că se pricepe la orice. Este bine ca fiecare să-și formuleze o părere în domeniul care este pregătit”, a arătat dna Acatrinei, finanțist de formație. Domnia sa spune că execuția bugetară este complexă și dificil de urmărit, presupunând cunoașterea mecanismelor, precum și a legislației specifice. Vice-președintele Consiliului Județean crede că prefectul Orest Onofrei nu a ținut seama, pe lângă multe altele, de cele două majorări salariale pentru personalul din sistem, precum și de scumpirea, în acest an, a tuturor utilităților. Totodată, subliniază dna Acatrinei, bugetul pe anul în curs a fost dimensionat cu mult sub nivelul necesarului, iar cel pe 2006, în faza de proiect, este la fel de anemic. „Nu fac politică în administrație. Altfel, ar înseamnă să nu îmi îndeplinesc menirea de vicepreședinte. În administrație nu are ce căuta politicul, pentru că, a politiza o activitate ca administrația însemnă a o duce înspre faliment. Întotdeauna când mi s-a solicitat ceva, nu m-a interesat coloratura politică a primarului și am căutat să ajut pe cât pot”, a conchis dna Acatrinei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: