Cererile pentru subvenția la căldură - până pe 15 octombrie

Anul trecut au primit ajutoare circa 23 de mii de familii

Direcția de Muncă, Familie și Solidaritate Socială face cunoscute noile prevederi legale privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței în iarna 2005-2006. Astfel, familiile și persoanele cu venituri reduse, care utilizează pentru încălzirea locuinței și prepararea apei calde energie termică furnizată în sistem centralizat, beneficiază de un ajutor lunar bănesc sub formă de bonuri valorice. Acesta, pentru cele 5 luni de anotimp rece, variază între 2,23 milioane lei vechi pe lună, pentru un venit de 1,1 lei vechi pe membru de familie, și 320 de mii de lei vechi pe lună, în cazul unui venit mai mic de 3,1 milioane lei vechi pe fiecare membru de familie.
 

Directorul instituției, Marcela Prelipcean, spune că, pentru familiile și persoanele singure beneficiare ale venitului minim garantat, sprijinul financiar se majorează cu 20 la sută din valoarea acestuia. Formularele au fost deja transmise la asociațiile de proprietari și ele pot fi completate până pe 15 octombrie. Stabilirea dreptului pentru acordarea ajutorului la încălzire se face începând cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea. După ce le va primi, beneficiarul va prezenta lunar la asociație câte unul din cele 5 bonuri valorice acordate pentru perioada noiembrie 2005-martie 2006. Anul trecut au primit ajutoare circa 23 de mii de familii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: