Cursuri pentru lucrători în pensiuni agroturistice

În perspectiva aderării la UE, va fi nevoie de personal calificat în această meserie, susțin oficialii AJOFM Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează o nouă serie de cursuri de calificare-recalificare pentru șomeri în meserii de operator calculator electronic și rețele, lucrător în comerț, tâmplar universal, lucrător în cultura plantelor, operator confecționer industrial, tâmplar universal, zidar-pietrar tencuitor, fierar betonist, mozaicar faianțar. Pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și înscrise în evidența Agenției, cursurile sunt gratuite. Acestea beneficiază gratuit și de rechizite, materiale de instruire și manuale, instituția suportând și contravaloarea abonamentelor pe mijloacele de transport în comun, consultațiilor și analizelor medicale sau a testelor necesare frecventării cursurilor.
 

În vederea dezvoltării turismului rural, AJOFM demarează și un curs de lucrător în gospodării agroturistice. În perspectiva aderării României la Uniunea Europeană, pentru înființarea sau dezvoltarea unor pensiuni turistice rurale, va fi necesar de personal calificat în această meserie. Un număr de 441 persoane, din care 336 șomeri, urmează în prezent cursurile de calificare-recalificare organizate de instituția suceveană. „Planificarea strategică a ofertei de formare profesională, prin lu-area în considerare a perspectivei județului Suceava, este o provocare dură și pentru instituția noastră, dar suntem pregătiți să o realizăm cu un personal adaptat la cerințele comunitare, din perspectiva aderării țării noastre la UE”, a declarat Constantin Șuvăr, director executiv al AJOFM Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: