Potrivit DSP Suceava

Numărul cazurilor de rujeolă din judeţ este în creştere

> În lunile martie şi aprilie s-au confirmat peste 300 de îmbolnăviri

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a transmis, vineri, că în judeţ numărul cazurilor de rujeolă este în creştere, în luna aprilie fiind deja înregistrate 158 de cazuri din cele 319 confirmate de la începutul anului.

Astfel, potrivit statisticilor DSP Suceava, în primele patru luni ale anului, în judeţ s-au înregistrat 319 cazuri confirmate de rujeolă (ianuarie – 8 cazuri, februarie – 12 cazuri, martie – 141 cazuri, aprilie – 158 cazuri).

„Se constatată o creştere importantă a numărului de cazuri, mai ales în rândul comunităţilor vulnerabile. Dintre cele 319 cazuri confirmate de rujeolă, 172 (54 %) au necesitat internare din cauza complicaţiilor: bronhopneumonie, insuficienţă respiratorie, hepatită reactivă, sindrom diareic acut cu deshidratare secundară, encefalită” arată DSP Suceava.

Potrivit sursei citate, creşterea numărului de cazuri de rujeolă pune presiune pe secţiile de boli infecţioase ale spitalelor şi duce la supraaglomerarea acestora.

Vineri erau internate 27 de persoane cu rujeolă în judeţul Suceava, dar au au fost zile in care numărul persoanelor internate cu rujeolă a fost 39, a menţionat DSP Suceava care a precizat că la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava erau internate 20 de persoane cu rujeolă, dintre care 17 copii şi 3 adulţi, iar la Spitalul Municipal Fălticeni erau internaţi 7 copii cu rujeolă.

„Personalul de specialitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţene Suceava derulează activităţi de informare, educare, comunicare şi consiliere a populaţiei, cu preponderenţă în comunităţile afectate de rujeolă (Baia, Cornu Luncii, Voitinel, Rădăuţi, Fălticeni, Vultureşti, Vadu Moldovei), în vederea creşterii gradului de acceptare a vaccinării” a precizat sursa citată.

Aflăm că au fost distribuite materiale cu caracter informativ, a fost menţinută o comunicare permanentă cu medicii de familie şi asistenţii medicali comunitari în vederea mobilizării la vaccinare in cabinetele medicilor de familie, asigurându-se cantitatea necesară de vaccin.

Campania „Vaccinare – promovarea vaccinării ROR şi a vaccinărilor din Calendarul naţional de vaccinare” se desfăşoară încă de la începutul anului 2024 în toate cele 69 de comunităţi cu asistenţă medicală comunitară.

Cele mai multe cazuri de rujeolă înregistrate în acest an, 132, au fost în comuna Baia, urmând Suceava cu 23 de cazuri şi Fălticeni, cu 20 de cazuri. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI