Lupte greco-romane

Participare numeroasă la Cupa Sucevei

> Ştefan Rusu şi Ilie Matei, printre invitaţii de onoare ai evenimentului

Sâmbătă, 2 martie, începând cu ora 9:00, sala de sport a Complexului „Unirea” va fi gazda unei interesante competiţii juvenile. Este vorba de Cupa Sucevei la lupte greco-romane, o întrecere la care sunt aşteptaţi luptători în afirmare din ţara noastră şi nu numai. Evenimentul, care se anunţă unul de top din toate punctele de vedere, este organizat de Asociaţia Progresistă Pro Excelenţă, în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Lupte.

Reputatul antrenor Valerică Gherasim, directorul tehnic al competiţiei, a mărturisit că la întrecerea de la Suceava vor participa peste 130 de sportivi de la cluburi precum Ceahlăul Piatra Neamţ, CS Botoşani, CSM Medgidia, AS „Micul Luptător” Călăraşi, Academia de Lupte „Ghedeon” Ipoteşti, Zimbrul Siret, CSM Bucovina Rădăuţi, CSŞ Rădăuţi, LPS Suceava şi CSM Suceava.

„Ne bucurăm să anunţăm că evenimentul de la Suceava a devenit unul internaţional, în condiţiile în care a confirmat prezenţa şi clubul din Ialoveni, un centru de lupte cu mare tradiţie din Republica Moldova. Ne aşteptăm la o competiţie foarte tare, întrucât un concurs de asemenea amploare nu a mai avut loc la Suceava de peste 25 de ani, mai exact din 1999”, a declarat Valerică Gherasim.

Întrecerea, care se va derula sub moto-ul „Îndrăzneşte să visezi. În inima fiecărui copil se ascunde un campion”, va avea în program concursuri de copii (născuţi între anii 2014 şi 2016 – categoriile de greutate 30, 40, 50 şi 60 de kilograme), juniori IV (născuţi între anii 2011 şi 2013 – categoriile de greutate 32, 36, 40, 44, 52 şi 56 de kilograme), şi juniori Under 15 (născuţi în anii 2009 şi 2010 – categoriile de greutate 38, 52, 57, 62, 68 şi 75 de kilograme).

Omul care a venit cu ideea organizării acestui eveniment este George Andronic, fost luptător la CSM Suceava, în prezent om de afaceri.

„Luptele greco-romane şi disciplina care călăuzeşte acest frumos sport m-au ajutat să devin persoana care sunt astăzi. Prin organizarea Cupei Sucevei ne-am propus să readucem în atenţia publicului de la noi din oraş luptele greco-romane. Pe fani îi aşteptăm în număr mare în tribune, pentru că tinerii de la cele şase cluburi din judeţ au nevoie de încurajări în drumul lor spre marea performanţă. Vă asigur că va fi un eveniment bine pus la punct, făcut din dragoste pentru sport, în care micii luptători vor avea momentul lor de glorie, iar spectatorii vor avea parte de multe surprize, inclusiv o tombolă”, a declarat directorul de concurs George Andronic.

Disciplina lupte greco-romane este un sport cu o mare tradiţie în judeţul Suceava şi a produs de-a lungul timpului mari campioni, adevărate legende, precum Ştefan Rusu, Ilie Matei, care sunt invitaţi de onoare ai evenimentului de sâmbătă, Ioan Grigoraş, Ion Irimiciuc, Ovidiu Croitoru sau George Rotari, ce au adus cinste României pe marile arene internaţionale.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI