Gospodăriile românești sunt pe primele locuri în UE pentru internetul de mare viteză

Internetul este un subiect mereu de actualitate. Fie că vorbim de cercetare, fie că vorbim de comunicare, rolul său este crucial. Ne petrecem adeseori timpul pe internet, de multe ori pierzând noțiunea timpului. Cursuri, filme, cărți, muzică, toate sunt elemente de interes pentru publicul larg. Pe telefon sau pe calculator, mediul online este la fel de ofertant și de surprinzător.

Acesta oferă avantaje tuturor, inclusiv iubitorilor de jocuri de noroc. Platformele online de la fiecare Casino Romania vin cu diverse tipuri de jocuri. Numărul de sloturi este chiar mare, conținând teme clasice și moderne deopotrivă. Acestea conțin caracteristici speciale, multiplicatori, dar și o serie de efecte ce amplifică atmosfera de joc.

De la 2G la uluitorul 5G

Nevoie de o conectivitate mai bine pusă la punct a derivat din necesitatea oamenilor de a comunica mai ușor. Fie să sunt puse în prim plan interacțiunile cu prietenii sau doar de afaceri, evoluția este chiar imperativă. Accesul facil și rapid la informațiile de interes este adeseori un atu incontestabil. Din acest motiv, modernizarea este prioritizată.

Rețeaua 2G a fost un început binevenit. Aceasta a fost pasul de trecere de la telefonia analogică la era vocală de tip digital. Totodată, acesta a fost și startul unei competitivități pe piața telefoanelor mobile. Compania Nokia a fost pe primul loc în acea vreme. Drept urmare, a devenit un brand cunoscut în toată lumea. Ulterior, rețeaua 3G a deschis calea către o comunicare mai personalizată pentru utilizatori.

Rețeaua 3G poate fi considerat începutul unei noi etape în comunicare. Debutul fulminant a fost apoi completat de rețeaua 4G. Adaosul a constat în performanță și calitate în imaginile video, viteză și capacitate. Acest pas vine completat de 5G, o rețea mult mai rapidă și mai responsivă față de utilizatori. Mai multă viteză va duce de la sine la utilizatori mai mulțumiți.

În prezent, rețele 2G și 3G se închid peste tot în lume. Rețelele sunt înlocuite, făcându-se treptat tranziția la rețeaua 5G. Drept urmare, pentru a putea utiliza internetul, utilizatorii trebuie să înlocuiască dispozitivele. Operatorii vin cu diverse soluții de sprijin precum menținerea prețurilor la abonamente. Utilizatorii sunt încurajați să-și schimbe echipamentele pentru a primi acces la 5G.

România: cunoscută pentru viteza la internet

În anul 2022, România ocupa locul I în Europe la viteza internetului. Pe atunci, viteza de descărcare era de 200 Mbps, media europeană fiind de doar 100 Mbps. Un an mai târziu, țara noastră cobora cu 10 locuri în topul mondial. Această devansare se datorează modernizării infrastructurii în toate țările. La  acest capitol, țara noastră are nevoie de îmbunătățiri.

Pe continentul european, Slovacia a primit primul loc. Cu toate acestea, țara noastră tot este inclusă în țările cu cea mai mare viteză la internet. Rezultatele obținute sunt corecte, rezultând din aproximativ 321.000 de teste de viteză. Viteza medie de descărcare din România în anul 2023 ajunsese să fie de 100,66 Mbps.

Durata de descărcare în România este de 6 minute și 47 de secunde în cazul unui video de 5 GB. nu se poate spune că este rea, dar este loc de mai bine. Viteza de upload este de 8,59 Mbps, ceea ce duce la o răsturnare de situație comparativ cu ultimii ani. Primul loc este atribuit Suediei, aceasta având o viteză de upload de 3,84 Mbps.

Pe scurt

O caracteristică apreciată de turiști și de nomazi la noi în România este viteza internetului. Conectivitatea este mai mult decât necesară, performanța sa fiind de apreciat. Sunt cunoscute problemele cu care se confruntă România în implementarea rețelei 5G.

În ciuda acestora, procesul de modernizare a infrastructurii continuă. Acest lucru sprijină oportunitatea României de a urca în clasamentul european. Testele ANCOM de anul trecut au evidențiat creșterea vitezei de download cu 26%. Rețelele și infrastructura se îmbunătățesc, chiar dacă ritmul este unul mai încet.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI