Volei masculin

Suceveanul Alex Raţă face furori în campionatul Belgiei!

Etapa a VII-a a campionatului Belgiei a adus o nouă confirmare a valorii suceveanului Alexandru Raţă.

Transferat în toamnă de la Arcada Galaţi la formaţia Tectum Achel, internaţionalul nostru e o adevărată „maşinărie de făcut puncte”.

Cu o medie de 25 de puncte pe meci, în etapa a VII-a a campionatului belgian Alexandru Raţă a fost din nou cel mai bun jucător al echipei sale. Ca povestea să fie şi mai frumoasă, el a adus, printr-un as, chiar punctul victoriei cu scorul de 3-1 (25-14, 28-30, 25-20, 25-21) obţinute pe propriul teren în compania celor de la Caruur Volley Gent.

Alex Raţă a reuşit în acest meci nu mai puţin de 28 de puncte, dintre care 23 din atac, patru din serviciu şi un punct din blocaj. Şi mai îmbucurător e procentajul reuşitelor din atac, pentru că a devenit o constantă pentru el să fie peste 50% – ceea ce înseamnă că lucrează foarte mult şi la acest amănunt.

Aceasta este doar cea mai recentă confirmare a valorii deosebite a jucătorului crescut şi format, la Suceava, de profesorul Tudor Orăşanu. El este al doilea în clasamentul marcatorilor din campionatul Belgiei, cu nu mai puţin de 132 de puncte reuşite în 6 partide (din cele 7 disputate; într-o etapă, echipa la care joacă a stat). Adică are o medie de 22 de puncte pe meci!

După 7 etape, Tectum Achel e pe locul 6 în clasament, cu 8 puncte (a câştigat trei meciuri, a pierdut trei şi a stat într-o rundă). În campionatul belgian sunt 9 echipe, aşa că mereu o formaţie stă, de aceea are doar 6 meciuri disputate. Pe poziţia a patra, cu doar două puncte în faţa lui Achel, se află Greenyard Maaseik.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI