Potrivit preşedintelui CJ Gheorghe Flutur

Încă 22 de localităţi din judeţ cu proiecte aprobate pentru reţele de gaz metan

> Astfel, 59 de localităţi sucevene vor beneficia de astfel de investiţii

Preşedintele CJ Suceava Gheorghe Flutur a anunţat că vineri, 15 septembrie, la ora 14:00, va avea loc o întâlnire de lucru cu ministrul Dezvoltării, Adrian Ioan Veştea, în Sala Unirii din curtea interioară a Palatului Administrativ din Suceava

„O veste foarte bună pentru judeţul Suceava este aprobarea proiectelor reţelelor de gaz metan pentru 22 de primării din judeţul Suceava, pe lângă celelalte 37 de primării care au primit aprobarea încă de anul trecut. S-a semnat ordinul de ministru comun de către Ministerul Dezvoltării prin ministrul Adrian Ioan Veştea şi Ministerul Energiei, prin ministrul Sebastian Burduja, aprobându-se o valoare de circa 235 milioane de lei (47 milioane de euro) pentru următoarele localităţi: Vicovu de Sus, Dolhasca, Dumbrăveni, Şcheia, Forăşti, Baia, Todireşti, Zamostea, Zvoriştea, Stroieşti, Ilişeşti, Voitinel, Capu Câmpului, Valea Moldovei, Bilca, Pătrăuţi, Râşca, Muşeniţa, Bălăceana, Vicovu de Jos, Dolheşti şi Drăguşeni” a transmis Gheorghe Flutur.

Şeful administraţiei judeţene a apreciat în primul rând efortul primarilor implicaţi în aceste proiecte şi a mulţumit în mod public Guvernului României şi coaliţiei de guvernare pentru sprijinirea acestor programe de asigurare a sursei de energie alternativă pentru încălzirea populaţiei.

Flutur a subliniat că această ultimă etapă se adresează în special mediului rural, „pentru că sunt 20 de comune şi doar două oraşe care urmează să beneficieze de gaze naturale”.

„Aş dori să mulţumesc pentru colaborare bună în Coaliţia de Guvernare şi pe plan judeţean pentru sprijinirea acestor proiecte atât de aşteptate de administraţia publică locală în special senatorului Ioan Stan dar şi celorlalţi parlamentari care au fost alături de aceste proiecte atât de necesare” a declarat Gheorghe Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a menţionat că, în ultimul an, pentru investiţii în reţele de gaz natural, suma totală alocată prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” pentru 59 de localităţi este circa 270 milioane de euro şi se adresează la circa 25% din populaţia acestui judeţ, fiind vorba despre 52 de comune şi şapte oraşe.

„Noi vorbim acum doar de o suplimentare a sumelor iniţiale, dar e bine de ştiut că acest program «Anghel Saligny» a avut două etape, o primă etapă în care au intrat 33 de UAT plus 4 din fonduri europene, iar la etapa de astăzi mai prevede 22 de UAT, deci în total 59 de primării” a completat preşedintele CJ Gheorghe Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI