Guvernul a aprobat 14 milioane de lei pentru amenajarea grupurilor sanitare în şcoli

Guvernul a adoptat ieri o hotărâre privind alocarea a peste 14 milioane de lei pentru finanţarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare în unităţile de învăţământ.

Potrivit Ministerului Educaţiei, suma este asigurată din transferuri de la bugetul Ministerului Educaţiei către bugetele locale.

Vor fi alocaţi 4.673.000 lei pentru continuarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat care au fost finanţate în anul 2022 şi 9.933.000 lei pentru finanţarea unor lucrări noi de amenajare a unor grupuri sanitare conforme în unităţile de învăţământ preuniversitar.

Ministerul Educaţiei precizează că sumele repartizate vin în completarea sumelor alocate din bugetul local, iar procedura privind achiziţia lucrărilor de investiţii, încheierea şi derularea contractului de lucrări intră în sarcina autorităţilor locale.

Totodată, Ministerul Educaţiei a transmis o notă de informare cu privire la alocarea acestor sume pentru finanţarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare către toate cele 159 de unităţi de învăţământ beneficiare ale acestor investiţii prin Hotărârea de Guvern, precum şi către autorităţile publice locale care le au în administrare.

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI