Firma care a realizat studiul de fezabilitate la parcul Şipote a fost atenţionată că nu va mai putea participa la licitaţiile Primăriei Suceava pentru că nu şi-a respectat contractul

Consiliul Local Suceava a aprobat, joi, cu cinci voturi împotrivă, studiul de fezabilitate pentru parcul Şipote, după discuţii aprinse legate de modul în care firma care a lucrat la acest studiu a întârziat predarea documentaţiei şi a renunţat să mai realizeze proiectul tehnic, conform contractului.

Mai mulţi consilieri locali, respectiv Dan Ioan Cuşnir, Dan Nichiforel şi chiar preşedintele de şedinţă, Radu Pricope, au încercat să obţină de la reprezentantul firmei răspunsuri prin care acesta să explice de ce nu şi-a respectat contractul – respectiv realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, arătând că a predat cu mare întârziere studiul de fezabilitate (SF), ceea ce face ca municipiul Suceava să fie nevoit să organizeze o nouă licitaţie pentru proiectul tehnic (PT), care este documentul ce trebuie depus odată cu proiectul pentru finanţarea europeană a investiţiei.

Proiectantul a explicat că la început nu a luat în calcul varianta care va fi propusă spre aprobare şi crede că legea prevede că valoarea execuţiei proiectului tehnic trebuie să reprezinte un procent din întreaga investiţie, ceea ce ar însemna că suma contractată pentru SF şi PT era prea mică. Dar consilierul Radu Pricope i-a explicat că legea prevede doar standarde de cost şi nu obligă la niciun procent din investiţie.

Mai mult, proiectantul a recunoscut că la licitaţie a venit cu valoarea cea mai mare şi că a fost singura firmă care s-a prezentat, câştigând realizarea proiectului.

Consilierul Dan Ioan Cuşnir a solicitat secretarului general al municipiului, Ioan Ciutac, să spună „dacă este legal şi nu este penal” ca ceea ce se cere să se adopte, respectiv exonerarea firmei proiectante de a mai face proiectul tehnic. Dar acesta a evitat un răspuns tranşant, arătând că nu se poate pronunţa.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a arătat că partea de litigii, partea de contracte nerespecte va rămâne în sarcina „celor de la juridic” şi a atenţionat firma că nu va mai putea participa la o licitaţie la Primăria Suceava

În urma votului, proiectul a fost adoptat cu 16 voturi „pentru” şi cinci „împotrivă”.

Uiterior, viceprimarul Lucian Harşovschi a transmis că s-a făcut un pas înainte pentru proiectul de amenajare a parcului Şipote.

„Astăzi a fost aprobată documentaţia tehnico-economică pentru studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici din cadrul proiectului «Zona de agrement Parc Şipote», în vederea obţinerii finanţării nerambursabile.

Aşa cum am mai precizat, pe cele 43 de hectare de teren se vor face doar construcţii uşoare, nu va fi vorba de dezvoltări imobiliare. Intervenţia realizată nu va putea depăşi ca suprafaţă construită 10% din suprafaţa totală a parcului Şipote, astfel că parcul îşi va păstra întru totul titulatura de «inima verde a oraşului»” a spus Lucian Harşovschi. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI