Un bărbat din Dărmăneşti a ajuns în arest pentru braconaj

> El a prins o căprioară într-un laţ montat în pădure, la Todireşti

 Poliţiştii suceveni au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de un bărbat de 45 de ani din comuna Dărmăneşti, pentru săvârşirea unei fapte de braconaj.

La data de 30 aprilie a.c., în jurul orei 14:30, poliţiştii din cadrul SPR 5 Dărmăneşti au obţinut o informaţie cu privire la faptul că pe raza comunei are loc un act de braconaj cinegetic. Au fost identificaţi un bărbat de 45 de ani şi o femeie, ambii din Dărmăneşti, care aveau asupra lor o pungă din plastic, iar în interiorul acesteia se aflau mai multe bucăţi de carne şi un cuţit tip briceag.

În cadrul verificărilor, bărbatul a relatat că, la data de 29 aprilie, s-a deplasat în pădurea din zona comunei Todireşti, unde a montat un laţ din sârmă, cu intenţia de a bracona. La data de 30 aprilie, în jurul orei 14:00, acesta a mers să verifice capcana şi a constatat că în laţ a fost prinsă o căprioară care a decedat. Leşul căprioarei a fost tranşat de bărbat cu cuţitul tip briceag, fiind ajutat de femeia care îl însoţea.

La faţa locului s-a deplasat şi o echipă din cadrul Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase – IPJ Suceava, fiind continuate activităţile de urmărire penală.

În cauză s-a întocmit dosar de urmărire penală pentru comiterea infracţiunii de braconaj în variantele: „tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii de gestionar, pentru fondul cinegetic respectiv”; „practicarea vânătorii cu laţuri, ogari sau metişi de ogari;” „vânarea în afara perioadelor legale de vânătoare la specia respectivă”.

Exemplarul de căprior identificat şi ridicat, precum şi carnea de vânat identificată asupra bărbatului au fost depuse la sediul DSVSA Suceava, în vederea efectuării examinării anatomopatologice.

Cu ocazia efectuării cercetării locului faptei au fost ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care şi capcana tip laţ folosită la comiterea infracţiunii, precum şi probe biologice ce urmează a fi supuse unor examinări în condiţii de laborator.

În urma probatoriului administrat, organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul SAESP – IPJ Suceava au dispus continuarea urmăririi penale faţă de suspectul de 45 de ani, fiind dispusă reţinerea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 24 de ore; bărbatul a fost introdus în arestul IPJ Suceava. În cauză sunt continuate cercetările în vederea probării întregii activităţi infracţionale.

Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că infracţiunile de braconaj se pedepsesc cu închisoarea. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI