Corupţie în Ucraina

> Pentru unii e război, pentru alţii… e rost de îmbogăţire pe sânge şi moarte! > 1,7 miliarde UAH, destinate bunurilor pentru Forţele Armate ale Ucrainei, în „buzunarul” cui au nimerit?

 Un consilier pe bază de voluntariat al ministrului adjunct al apărării Ucrainei a fost învinuit cu privire la suma de 1,7 miliarde UAH (grivne – n.red.), furnizate pentru achiziţionarea de bunuri pentru Forţele Armate ale Ucrainei, transmite Procuratura Generală.

Viceministrul implicat în dosarul de corupţie şi-a dat deja demisia.

Potrivit surselor ZN.ua, este vorba de Konstantin Slyusarev, consilier al lui Viaceslav Şapovalov, care, la rândul său, a demisionat în ianuarie, în legătură cu scandalul privind suprapreţul achiziţiilor de produse pentru armata ucraineană.

Potrivit anchetei, consilierul, în colaborare cu directorul unei structuri private, a sechestrat fondurile primite în cadrul contractelor de furnizare de bunuri militare pentru nevoile Forţelor Armate ale Ucrainei. Aceste fonduri au fost alocate de Ministerul Apărării. Suspiciunea este raportată în conformitate cu partea 5 a art. 191 Cod penal (sechestru de fonduri la scară deosebit de mare).

Consilierul riscă până la 12 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a se angaja în anumite activităţi până la trei ani şi cu confiscarea averii, a adăugat Poliţia Naţională.

Săptămâna trecută, ZN.ua a publicat o investigaţie privind modul în care Ministerul Apărării achiziţionează alimente pentru armată la preţuri semnificativ umflate. Se observă că ministerul a semnat un acord de 13 miliarde cu o companie al cărei capital autorizat este de doar 1.000 UAH, adică „o scoatere de minte”.

Conducătorul Ministerului Apărării, Aleksei Reznikov, a numit ancheta „un atac informaţional sub un pretext exagerat”. El a recunoscut însă că, în contracte, există „erori tehnice”.

Ulterior, s-a dovedit că încă înainte de publicarea ZN.ua, NABU a deschis urmărire penală pe faptul abuzului în achiziţia Ministerului Apărării. („Zorile Bucovinei”)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI