Consilierul judeţean Cezar Ioja:

La Vatra Dornei situaţia este cruntă!

> Doar 11% dintre turiştii care vizitează judeţul Suceava mai vin la Vatra Dornei. La Sărbătorile de Iarnă nu ştiu dacă a fost grad de ocupare de 50%…

Consilierul judeţean PSD Cezar Ioja a atenţionat, miercuri, în plenul Consiliului Judeţean Suceava, că staţiunea Vatra Dornei a pierdut în ultimii ani gradul de atractivitate pe care îl avea, iar de sărbători gradul de ocupare a fost de circa 50%.

Ceyar Ioja a spus că vicepreşedintele CJ Suceava Niculai Barbă a făcut afirmaţii că în perioada Sărbătorilor de Iarnă, în perioada Revelionului, judeţul a fost plin de turişti cu grad de ocupare 100%.

„Vreau să-l întreb dacă a luat în calcul şi zona municipiului Vatra Dornei” a întrebat Ioja, iar vicepreşedintele Niculai Barbă a răspuns că, atunci când a solicitat date cu privire la eventuale locuri libere, răspunsul a fost că nu mai sunt.

Consilierul judeţean social-democrat a declarat însă că realitatea nu este asta şi că asemenea afirmaţii nu fac bine nimănui.

„De exemplu, dacă un turist vrea să vină la Vatra Dornei şi aude că e sută la sută grad de ocupare, probabil nu-şi mai doreşte să vină. Realitatea pentru Vatra Dornei este cruntă. Nu ştiu dacă a fost 50% grad de ocupare, inclusiv în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Per total, municipiul Vatra Dornei, la 10 luni, are cea mai mică adresabilitate. Doar 11,2% dintre turiştii care au vizitat judeţul Suceava au venit la Vatra Dornei, în condiţiile în care acum 15-16 ani Vatra Dornei era la 30% din total turişti la sosiri şi 50% la înnoptări. Din păcate, localitatea suferă din punctul acesta de vedere” a spus Ioja.

Cezar Ioja a mai arătat că municipiul Vatra Dornei are şi cea mai mare scădere demografică, de 8,5%, în condiţiile în care zonele Rădăuţi, Vicov, Cajvana este o creştere de 10%, iar judeţul Suceava are creştere demografică, fiind între cele trei din ţară cu creştere demografică.

Au plecat investitori, ne pleacă oamenii…

„Au plecat investitori, ne pleacă oamenii. Din păcate stăm prost la sosiri, la turişti” a spus consilierul judeţean din Vatra Dornei.

El a arătat că ar vrea ca în strategia de dezvoltare a judeţului să fie implicată mai mult zona Vatra Dornei, să fie purtate discuţii cu cei care conduc localitatea „pentru că trebuie investiţii în infrastructura turistică, trebuie organizate evenimente, trebuie promovată zona”.

Gheorghe Flutur a răspuns că, în ceea ce priveşte statistica legată de gradul de ocupare, cei de la Biroul de Turism sună şi se interesează în legătură cu numărul locurilor de cazare şi li s-a răspuns că sunt ocupate.

El a mai arătat că anul acesta nu a fost nici zăpadă. Mai mult, şeful administraţiei judeţene a spus că a făcut demersuri pentru tichetele de vacanţă, „care au fost un sprijin pentru cei din Dorna”.

Preşedintele CJ Flutur a mai adăugat că autorităţile judeţene s-au implicat direct şi indirect în reabilitarea cazinoului din Vatra Dornei, care va trebui să devină „un magnet”, vorbind cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor care să organizeze fel de fel de evenimente, pentru că e un edificiu care trebuie să atragă.

„Am văzut în această iarnă lipsa locurilor unde să-ţi petreci altfel timpul liber. Sunt staţiuni în ţară unde prin sectorul privat s-a investit mult pentru activităţi în caz de vreme rea sau când nu e zăpadă. Noi am făcut cabane, am făcut ciubăr, dar mai puţin pentru divertisment. Îţi arată viaţa că trebuie să faci mai mult. I-am ajutat să facă un bazin de înot la Dorna. Nu e suficient, trebuie făcut mult mai mult. Eu sper ca OMD-urile să-şi facă treaba şi să treacă la promovare mai puternică” a declarat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Petre D'aia says:

    Dar de ciubăr n-ai spus nimic,Herr Gitză,ce-a fost in capul tău cum de ai uitat,că erai plin de realizări la Vatra Dornei,dumneata și Barbă,mai era puțin și depășea St. Moritz,dacă nu cumva chiar depășise…Se vede treaba că a lipsit legea antivacă a doamnei Fădor,mai lipsesc niște sezători,niște umblători,ceva specific de hai în Bucovina din capul dumitale,plin de butaforii,ițari și nunți fictive !

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: