Putin şi poporul rus / Libertate ne-au adus

Au trecut 75 de ani de la sloganul „Stalin şi poporul rus / Libertate ne-au adus“ şi se pare că n-au trecut degeaba: fostele state înglobate de Stalin şi armata sovietică în „Imperiul răului“, în Lagărul Socialist, adică Germania de Est, Austria (până în 1955), Albania, Cehoslovacia, Ungaria, Iugoslavia, Ungaria, Polonia, Ţările Baltice, România şi Bulgaria au reuşit să se elibereze în anul revoluţionar 1989, sloganul dovedindu-se minciună ordinară. În loc de libertate, ţările europene fuseseră băgate în închisoarea popoarelor. În 2022, acelaşi slogan, dar cu alt dictator, a fost vânturat începând cu 24 februarie în Ucraina şi în alte ţări supuse Kremlinului, însă ucrainenii se săturaseră după un secol de teroare a „fraţilor“ sovietici sub semnul „libertăţii“ şi au pus mâna pe arme să-şi elibereze ţara, iar până acum par a reuşi.

Zeci de milioane de europeni din foştii sateliţi ai Moscovei şi-au dorit să scape de jugul imperialist sovietic, dar Vladimir Putin şi yesmenii din juru-i au considerat că invadându-le ţara, ucrainenii nu vor mai putea de bucurie şi vor ieşi cu flori înaintea tancurilor şi a sutelor de mii de soldaţi cu kalaşhnikoave gata să ucidă şi nu cunosc în istorie un caz mai mare de autoînşelare a conducătorilor unui stat, a generalilor, a serviciilor secrete. Au confundat situaţia actuală cu aceea de după 1945 când ţările numite mai sus aveau pe teritoriul lor trupele ocupantului sovietic, iar marile puteri mondiale le-au abandonat la mâna celui mai mare criminal cunoscut vreodată în istoria lumii, Iosif Visarionovici Stalin, cel ce se lăuda că vine să le salveze din ghearele fasciştilor şi să le dăruiască libertatea. În loc de libertate, le-a dăruit comunismul, le-a jefuit ce aveau mai de preţ, le-a arestat elitele politice, militare şi ştiinţifice, iar pe potrivnici i-a obligat să muncească la canale, tuneluri, drumuri montane, ca să-i poată omorî prin înfometare, frig şi accidente de muncă.

Pe deasupra, milioane şi milioane de etnici germani, ucraineni, români şi alte naţii au fost deportaţi în geroasa şi îndepărtata Siberie, iar sute de mii dintre ei au pierit congelaţi şi înfometaţi îngrămădiţi în vagoanele de vite, exact cum făcuse Hitler cu evreii trimişi şi încarceraţi în lagărele morţii.

Luându-i de proşti pe toţi locuitorii Europei, în văzul lumii întregi, Putin minte la modul cel mai ordinar: cică vrea să denazifice Ucraina, Uniunea Europeană până la Atlantic şi, la fel ca Stalin, să dăruiască libertatea tuturor popoarelor asuprite de naziştii de modă nouă din imaginaţia comandirului suprem. Care libertate? Aceea furată tuturor cetăţenilor ruşi obligaţi să ucidă copii, bătrâni, mame… şi să moară pentru un dictator odios şi criminal, aşteptat să răspundă în faţa Curţii Europene de Justiţie şi a unui nou Tribunal de la Haga? Tribunal care i-a condamnat la moarte acum 75 ani pe Hermann Göring, Joseph Goebbels, Heinrich Himmler, Reinhard Heydrich, slugile lui Adolf Hitler şi pe ceilalţi criminali de război din al Doilea Război Mondial?

România şi poporul său au suferit şi încă suferă urmările comunismului biruitor adus de către trupele sovietice, dar şi atunci au fost cozi de topor, inşi ticăloşi care s-au dat cu duşmanii pentru a primi laude şi funcţii de la asupritori. În 1989 părea că am scăpat de ei, numai că azi scot din nou capul din ascunzişuri, ba chiar şi-au găsit prozeliţi între politicieni şi jurnalişti. Priviţi-i cum batjocoresc eroismul soldaţilor ucraineni, dar jubilează la succesele militare (cele mai multe inventate de ei înşişi) ale armatelor ruseşti contra patrioţilor ucraineni în timp ce aceştia din urmă nu mai reuşesc să-şi plângă sutele de copii, bătrâni ucişi de bombe, sutele de şcoli, spitale şi universităţi distruse pentru a şterge de pe hartă Ucraina.

Priviţi-i pe George Simion, Claudiu Tîrziu şi ceilalţi lideri ai AUR, coloana a V-a a lui Putin în România, cum sar ei în sprijinul actelor barbare din Ucraina, neţinând cont că părinţii lor au suferit prigoana sovietică, iar ţara le-a fost despărţită de Moldova şi Bucovina, le-a fost jefuită de grâne, petrol, lemn, aur, uraniu şi tezaur, averea poporului. Unde le este patria?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: