După lucrări demarate încă din 2008

Grădiniţa modernă de pe lângă Colegiul „Mihai Eminescu” va fi inaugurată vineri, 13 ianuarie

> Darea în folosinţă se va consuma înaintea zilei de naştere a poetului naţional, după o amânare cauzată de întârzierea livrării dotărilor > Întâiul contract de modernizare a corpului de clădire existent a fost semnat în urmă cu aproape 15 ani, Primăria preluând obiectivul în 2016

Lucrările de construire a Grădiniţei nr. 4 de pe lângă Colegiul Naţional Mihai Eminescu au fost finalizate pe 1 decembrie 2022, anunţă Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. Potrivit şefului municipalităţii sucevene, darea în folosinţă a fost amânată deoarece dotările nu au putut fi făcute până la această dată, mai ales cele cu mobilier, instalaţii de climatizare, dar şi cele de la cantină.

„Contractele sunt în derulare, s-au achitat avansurile, iar respectivele dotări vor fi livrate perioada următoare. Lucrările realizate sunt de bună calitate, iar înainte de mijlocul lunii decembrie urmează a se face şi inaugurarea” a declarat edilul-şef. Astfel, nouă grădiniţă va fi inaugurată pe 13 ianuarie 2023, cu prilejul zilelor Colegiului Naţional Mihai Eminescu.

Primele lucrări la grădiniţă au demarat încă din 2008, cel dintâi contract fiind semnat în ziua de 15 septembrie a acelui an, având ca obiect modernizarea şi reabilitarea termică a corpului de clădire existent. În 2016, Primăria Suceava a preluat obiectivul de la Ministerul Educaţiei, iar potrivit evaluărilor de la acel moment, valoarea investiţiei rămasă neexecutată, şi care urma să fie suportată din bugetul municipiului, era de peste 2,13 milioane de lei. Atunci, din cauza perioadei îndelungate de neexploatare a clădirii, dar şi a actelor de vandalism, deteriorările avansau într-un ritm accelerat, „intervenţiile fiind obligatorii”. Proiectul imobilului modernizat al Grădiniţei de pe lângă Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” prevedea amenajarea de săli pentru grupele de preşcolari, săli multifuncţionale, sală de mese, sală de festivităţi, vestiare, grupuri sanitare, birou, terasă, cât şi a unui loc de joacă. Până acum, după relocarea din urmă cu aproape 15 ani, activitatea didactică cu grupele de preşcolari s-a desfăşurat la parterul şi primul etaj al Colegiului Naţional Mihai Eminescu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI