La Fălticeni

Expoziţia „România–NATO – De la parteneriat la alianţă în lupta împotriva terorismului, pentru o lume mai sigură şi mai bună”

Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”, din Fălticeni, a găzduit, joi, 8 decembrie 2022, vernisajul expoziţiei „România – NATO – De la parteneriat la alianţă în lupta împotriva terorismului, pentru o lume mai sigură şi mai bună”, ce include 38 de bannere, care, pe lângă istoric, prezintă fotografiile şi prezentarea celor 29 de militari români căzuţi în teatrele de operaţiuni militare.

În calitate de gazdă, primarul Cătălin Coman a apreciat colaborarea foarte bună pe care Primăria şi Consiliul Local o au cu Asociaţia „Cultul eroilor”, în ultimul an fiind organizate în urbea de pe Şomuz evenimente de amploare în cadrul acestui parteneriat.

La vernisaj au mai participat, alături de mulţi alţi invitaţi, şi Dumitru Davidel, decanul de vârstă al Asociaţiei Cultul Eroilor, alături de preşedintele filialei Suceava a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, general de brigadă (r.) dr. Ion Burlui.

În expoziţie sunt omagiaţi eroii din judeţul Suceava căzuţi în lupta pe front împotriva terorismului: sublocotenent (post-mortem) Ioan Grosaru (Irak, 21 septembrie 2007) şi diplomatul ONU Filaret Moţco (Afganistan, 1 aprilie 2011), eroi despre care au vorbit şi doi dintre invitaţii la eveniment, senatorul George Mîndruţă, fost militar timp de 21 de ani, din care trei i-a petrecut în teatrele de operaţii în misiuni sub mandate NATO şi ONU în Afganistan, Bosnia, Sudan, şi colonelul Tudor Vladimirescu, comandantul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, care a participat la misiuni în Afganistan în 2012 şi 2019 – 2020.

Expoziţia este realizată de Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Asociaţia Cultul Eroilor Suceava şi Asociaţia Militarilor Veterani şi a Veteranilor cu Dizabilităţi, sucursala Suceava.

Vom reveni.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI